انواع شرکت های تجاری

شرکت تجاری

برای انجام امور تجاری و بازرگانی باید کسب و کار خود را به صورت رسمی و قانونی با ثبت انواع شرکت های تجاری به سرانجام رسانید . برای این امر بر طبق شروط اداره ثبت شرکت ها بمدارک را ارائه دهید. در ادامه به نکات مهم در این خصوص خواهیم پرداخت.

انواع شرکت های تجاری

برطبق قانون تجارت شرکت های تجاری به 7نوع طبقه بندی خواهند شد که در ادامه به تشریح آن ها می پردازیم.

  1. شرکت با مسئولیت محدود.
  2. شرکت سهامی خاص.
  3. شرکت سهامی عام.
  4.  شرکت تعاونی.
  5. شرکت نسبی.
  6. شرکت تضامنی.
  7. شرکت مختلط سهامی/شرکت مختلط غیرسهامی.

در این مقاله به طور مختصر ماهیت و برخی از شرایط و خصوصیات ثبتی این شرکتها توضیح داده می شود . لازم به ذکر است که در میان شرکتهای 8 گانه تجاری دو نوع شرکت در ایران از محبوبیت خاصی برخوردارند که این دونوع شرکت عبارتست از :

ثبت شرکت به شکل شرکت با مسئولیت محدود و شرکت سهامی خاص که این دونوع شرکت بیشترین تقاضای ثبت را دارند .

ثبت شرکت تجاری با مسئولیت محدود

شرکت با مسئولیت محدود، شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجاری تشکیل شده و هر یک از شرکا بدون اینکه سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد؛ فقط به میزان سرمایه‌ی خود مسئول قروض و تعهدات شرکت است.در نام شرکت باید عبارت ‹‹‌با مسئولیت محدود›› ‌قید شود.

مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت با مسئولیت محدود

  • دو فتوکپی از شرکتنامه تکميل شده.
  • دو فتوکپی از تقاضانامه تکميل شده.
  • دو فتوکپی از اساسنامه تکميل شده
  • تکميل فرم تعيين نام به ترتيب اولويت نام هاي پيشنهادي و هم چنين فيش واريزي.
  • اصل مجوز فعاليت از مراجع ذيربط در مواردي ثبت موضوع نياز به مجوز داشته باشد.
  • فتوکپی از برابر با اصل مدارک احراز هويت کليه شرکاء، مديران و هئیت نظار (درمواردي که تعداد شرکاء بيش از 12 نفر باشند.)
  • اصل گواهي عدم سوءپيشينه جهت اعضاء هیأت مديره، مديرعامل.
  • دو فتوکپی از صورتجلسه مجمع عمومي موسسين.
  • دو فتوکپی از صورتجلسه هيأت مديره.
  • اصل وکالتنامه وکيل دادگستري در صورتي که ثبت شرکت توسط وکيل صورت پذيرد.

مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت سهامی خاص

  1. دو فتوکپی از اظهارنامه کامل شده.
  2. دو فتوکپی از اساسنامه تکميل شده.
  3. تکميل فرم تعيين نام به ترتيب اولويت نام هاي پيشنهادي و هم چنين فيش واريزي.
  4. اصل گواهي بانکي مبني بر پرداخت سرمايه تعهدي(حداقل 35% سرمايه) همراه با فيش واريزي.
  5. اصل مجوز فعاليت از مراجع ذيربط در مواردي ثبت موضوع نياز به مجوز داشته باشد.
  6. فتوکپی از برابر با اصل مدارک احراز هويت سهامداران، مديران و بازرسان.
  7. اصل گواهي عدم سوءپيشينه جهت اعضاء هیأت مديره، مديرعامل و بازرسان.
  8. دو فتوکپی از صورتجلسه مجمع عمومي موسسين.
  9. دو فتوکپی از صورتجلسه هيأت مديره تکميل شده.
  10. اصل وکالتنامه وکيل دادگستري در صورتي که ثبت شرکت توسط وکيل صورت پذيرد.
شرکت تجاری
انواع شرکت های تجاری

ثبت شرکت تجاری سهامی خاص

شرکت سهامی خاص شرکتی است بازرگانی (ولو اینکه موضوع عملیات آن،‌ امور بازرگانی نباشد) که تمام سرمایه‌ آن منحصراً توسط مؤسسین،تأمین‌ گردیده و سرمایه‌ آن به سهام، تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام، ‌محدود به مبلغ اسمی سهام آن هاست.

تعداد سهام‌داران نباید از سه نفر کمتر باشد و عنوان «‌شرکت سهامی خاص»‌ باید قبل از نام شرکت یا بعد از آن بدون فاصله با نام شرکت، به طور روشن و خوانا قید شود. شرکت سهامی عام شرکت سهامی‌عام، شرکتی است بازرگانی (‌ولو اینکه موضوع عملیات آن، امور بازرگانی نباشد) که سرمایه‌‌ آن به سهام، تقسیم‌ شده که بخشی از این سرمایه از طریق فروش سهام به مردم تأمین‌ می‌شود.

در شرکت سهامی‌عام، تعداد سهام‌داران نباید از سه نفر کمتر باشد و مسئولیت سهام‌داران، محدود به مبلغ اسمی سهام آنهاست. در این شرکت، عبارت «شرکت سهامی عام» باید قبل از نام شرکت با بعد از آن، بدون فاصله با نام شرکت در کلیه‌ی اوراق و اطلاعیه‌ها و آگهی‌های شرکت به طور روشن و خوانا قید شود.

شرکت تضامنی شرکت تضامنی، شرکتی است که تحت نام مخصوص برای امور تجاری بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می‌شود.اگر دارایی شرکت برای تأدیه‌ی تمام قروض کافی نباشد؛ هر یک ازشرکا مسئول پرداخت تمام قروض شرکت است.

هر قراری که بین شرکا برخلاف این، ترتیب داده شده باشد در مقابل اشخاص ثالث، کان لم یکن خواهد بود. در نام شرکت تضامنی باید عبارت «شرکت تضامنی» ‌و لااقل اسم یک نفر از شرکا ذکر شود.

شرکت نسبی شرکت نسبی شرکتی است که برای امور تجاری، تحت نام مخصوص بین دو یا چند نفر تشکیل می‌شود و مسئولیت هریک از شرکا به نسبت سرمایه‌ای است که در شرکت گذاشته است.

در اسم شرکت نسبی عبارت «شرکت نسبی» و لااقل اسم یکی از شرکا باید ذکر شود؛ در صورتی که اسم شرکت مشتمل بر اسامی تمام شرکا نباشد؛ بعد از اسم شریک یا شرکایی که ذکر شده عبارتی از قبیل «و شرکا» و «‌و برادران» ضروری است.

شرکت تعاونی براساس قانون تجارت جمهوری اسلامی ایران، شرکت تعاونی، شرکتی است که تمام یا حداقل 51% سرمایه‌ی آن به وسیله‌ی اعضا در اختیار شرکت تعاونی قرارگیرد و وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، شرکت‌های دولتی و وابسته به دولت و تحت پوشش دولت، بانک‌ها،‌ شهرداری‌ها، شوراهای اسلامی کشوری، بنیاد مستضعفان و سایر نهادهای عمومی می‌توانند جهت اجرای بند 2 اصل 43 از راه وام بدون بهره یا هر راه مشروع دیگر از قبیل مشارکت، مضاربه، مزارعه، ‌مساقات، اجاره، اجاره به شرط تملیک، بیع شرط، فروش اقساطی و صلح، اقدام به کمک در تأمین یا افزایش سرمایه‌ی شرکت‌های تعاونی نمایند؛ بدون آن که عضو باشند.

شرکت مختلط سهامی شرکت مختلط سهامی شرکتی است که در تحت اسم مخصوص بین یک عده شرکاء سهامی و یک یا چند شریک ضامن تشکیل می شود». بنابراین شرکت مزبور ترکیبی است از شرکت تضامنی و شرکت سهامی.

نسبت به شریک یا شرکاء ضامن مقررات شرکت تضامنی و نسبت به شرکاء سهامی مقررات شرکت سهامی جاری است و در مواردی که با یکدیگر اصطکاک دارند مقررات مخصوصی وضع گردیده است.

شرکت مختلط غیرسهامی شرکت مختلط غیر سهامی شرکتی است که برای امور تجارتی در تحت اسم مخصوص بین یک یا چند نفر شریک ضامن و یکم یا چند نفر شریک با مسئولیت محدود بدون انتشار سهام تشکیل می شود.

چنانچه نیاز به اطلاعات بیشتر در خصوص هر یک از انواع شرکت های تجاری داشتید می توانید با  مشاوران ارزان ثبت تماس بگیرید و از اطلاعات مشاوران متخصص این مرکز بهره مند شوید.

به این مقاله امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *




Enter Captcha Here :