تعریف شرکتهای تعاونی

شرکت های تعاونی

در این متن به تشریح ماهیت و تعریف شرکتهای تعاونی پرداخته شده تا راهنمای شما در خصوص ثبت این نوع شرکتها باشد برای ثبت شرکت تعاونی می توانید با موسسه ارزان ثبت تماس بگیرید تا راهنمایی های لازم را دریافت کنید.

تعریف شرکتهای تعاونی

نوع دیگری از ثبت شرکت های تجاری که سرمایه و ضمانت و تعهد شرکا در آن تأثیر کلی ندارد، بلکه تعداد شرکا و اکثریت آنها مؤثر است شرکت های تعاونی هستند.

در شرکت تعاونی ممکن است اعضای سرمایه و سهم یکسان از سود نداشته باشند اما هر عضو بدون توجه به درصد سهامش، تنها یک رأی دارد و نسبت سهام به رأی وجود ندارد. در واقع تعاونی، متکی به اعضا است نه به سرمایه.
ثبت شرکت تعاونی، شرکتی است که عده ای از افرادی که هم صنف با تناسبی مشابه دارند مثلا همسایه، دوست، خویشاوند با همشهری هستند برای دستیابی به منافع مشترک گرد هم می آیند و در حقیقت به هم کمک می کنند و برای تهیه مسکن با خرید مایحتاج با کسب اعتبار و وام تعاونی شرکت تأسیس می کنند.

در واقع اعضای شرکت در کنار یکدیگر، جمعیتی کوچک را پدید می آورند که به عنوان مثال در تهیه کالاهای موردنیاز اعضا، با جمع آوری پول جزئی که هر عضو می پردازد کالای مورد احتياج اعضا را از دست اول خریداری و به همان قیمت تمام شده یا سود خیلی جزئی به اعضا می فروشد و به این طریق واسطه های غیرضروری در کسب و تجارت و صاحبان این گونه مشاغل کاذب حذف می گردند.
ماده ۲۰ قانون تجارت، شرکت های تعاونی را یکی از اقسام شرکت های تجاری دانسته است، طبق ماده ۱۹۰ قانون تجارت، شرکت تعاونی تولید، شرکتی است که بين عده ای تشکیل می شود و شرکا مشاغل خود را برای تولید و فروش اشیا یا اجناس به کار می برند.

طبق ماده ۱ اصلاحی قانون بخش تعاونی مصوب ۱۳۷۰، اهداف بخش تعاونی عبارتند از:
  • جلو گیری از کارفرمای مطلق شدن دولت
  • اشتغال زایی
  • قرار دادن وسایل کار در اختیار کسانی که قادر به کارند ولی وسایل کار ندارند
  • پیشگیری از تمرکز و تداول ثروت، پیشگیری از انحصار
  • احتکار
  • تورم و کمک به تأمین عدالت اجتماعی و توانمندسازی اقشار متوسط و کم درآمد و ارتقای کارایی بنگاه های اقتصادی و بهره وری منابع مادی و انسانی و فناوری و افزایش رقابت پذیری در اقتصاد ملی و غیره.
    شرکت های تعاونی، تقریبا در تمام کشورهای دنیا وجود داشته و فعالیت دارند، اولین شرکت تعاونی در سال ۱۷۶۹ در کشور انگلستان بین عده ای پارچه باف تشکیل شد.
شرکت های تعاونی
تعریف شرکت تعاونی

در ایران تا قبل از انقلاب اسلامی، شرکت های تعاونی مهمی در کشور وجود نداشت با پیروزی انقلاب اسلامی و تصویب قانون اساسی، اصل ۴۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، نظام اقتصادی کشور را بر پایه سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی استوار نمود، در سال های اخیر با اجرایی و تبیین نمودن اصل ۴۴ قانون اساسی، در خصوصی سازی بخش های دولتی، تعاونی ها به عنوان مهم ترین و لایق ترین بخش خصوصی در این واگذاری مورد توجه قرار گرفته است.

در سال های اخیر شرکت های تعاونی زیادی در قالب شرکتهای تعاونی کشاورزی و دامداری، تعاونی های مسکن و غیره به خصوص در شهرهای کوچک و روستاها در کشور ما تأسیس و به ثبت رسیده است که در چرخه اقتصادی کشور فعال می باشند و توانسته اند تا حدود زیادی با ایجاد اشتغال به بهبود معیشت در بین اعضای خود کمک کنند.

 انواع شرکتهای تعاونی

طبق ماده ۱ دستورالعمل تشکیل تعاونی ها، شرکت های تعاونی در یک تقسیم بندی کلی بر اساس نوع فعالیت به دو دسته تقسیم می شوند:
  • 1) تعاونی های تولید
  • ۲) تعاونی های توزیع

برای ثبت شرکت تعاونی تنها کافی است با تیم مجرب حقوقی ارزان ثبت تماس بیگرید تا آن ها به پشتوانه تجارب ارزشمند و موفق خود شما را در کم ترین زمان راهنمایی کنند. ما در تمامی مراحل ثبتی و حقوقی همگام با شما خواهیم بود.

به این مقاله امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *




Enter Captcha Here :