ثبت و انحلال شرکت تعاونی

انحلال شرکت تعاونی

میدونید اگر بخواهید ثبت و انحلال شرکت تعاونی را انجام دهید باید چه مواردی را در نظر بگیرید؟ ما در موسسه ارزان ثبت با درایت کامل تمامی امور حقوقی و ثبتی را با فرآیندی اسان آموزش می دهیم. در ادامه همراه ما باشید تا نکات مهمی را به شما اموزش دهیم.

ثبت شرکت تعاونی

همانند سایر موارد ثبت شرکت که هر یک با هدف خاصی انجام می شود ، شرکت تعاونی  نیز شرکتی است که معمولاً با هدف رفاه اعضایش تاسیس می شود و در ثبت و تاسیس آن دولت همیاری و تعاون می نماید به این شکل که 51% از سرمایه اولیه شرکت توسط موسسین شرکت تامین شده و بانکها ، موسسات مالی اعتیاری و سایر نهادهای دولتی و وابسته به دولت موظف هستند.
جهت ثبت شرکت تعاونی تسهیلات با سود سپرده کم در اختیار شرکت تعاونی بگذارند تا مابقی سرمایه لازم جهت ایجاد تعاونی تادیه شود. حداقل سرمایه مورد نیاز جهت ثبت شرکت تعاونی ، 5 میلیون ریال می باشد و تعداد اعضا یا موسسین شرکت تعاونی 7 نفر است.
جهت ثبت شرکت تعاونی مجوز از اداره تعاون که وابسته به وزارت تعاون ، رفاه و امور اجتماعی است می باشد. شرکتهای تعاونی دونوع هستند شرکتهای تعاونی تولید و توزیع.

مراحل ثبت شرکت تعاونی

براي ثبت شرکت تعاونی، هيات مؤسس متشکل از متقاضيان حائز شرايط قانونی، نسبت به تهيه طرح پيشنهادی و تنظيم اساسنامه منطبق بر قانون بخش تعاونی، دعوت به عضويت افراد واجد شرايط و تشکيل اولين مجمع عمومی عادي جهت تصويب اساسنامه و تعيين هيات مديره و بازرس يا بازرسان و ساير وظايف مجمع عمومی عادی اقدام می نمايد.

موسسين شرکت تعاوني بايد با قوانين و مقررات تعاونيها آشنائی کافي داشته باشند و در صورت نياز در کلاسهاي آموزشی يک روزه که اداره کل تعاون استان تعيين می کند و زمان تشکيل آن حداکثر يک هفته از تاريخ تسليم تقاضا خواهد بود شرکت نمايند.

هيات مؤسس در طرح پيشنهادی، ضرورت ثبت شرکت تعاونی و ارائه دلايل توجيهی مبنی بر تناسب هدفهای تاسيس شرکت تعاونی با هدفها و برنامه‌های مصوب جمهوری اسلامي ايران با ذکر ميزان سرمايه ثابت و در گردش مورد نياز طرح، تعداد و مشخصات داوطلبان، قيد ميزان سهم لازم التاديه هر عضو، سوابق و مهارتهای آنان در رشته فعاليت موردنظر، نام شعبه صندوق تعاون برای افتتاح حسابهای تعاونی را ذکر نموده و با معرفی نماينده تام‌ الاختيار به اداره کل تعاون ارائه می نمايد.

ثبت شرکت تعاونی به نسبت سایر موارد ثبت شرکت نرخ پایین تری دارد.

انحلال شرکت تعاونی
انحلال شرکت تعاونی

اخذ مجوز انحلال تعاونی

در مواردی که شرکت يا اتحاديه تعاونی با تصميم مجمع عمومی فوق العاده منحل می شود ، براساس آيين نامه اجرايی قانون بخش تعاونی و تبصره آن ، تعاونی مکلف است.

پس از تصميم گيری مجمع عمومی فوق العاده به انحلال ، موافقت کتبی دستگاه هاي دولتي يا عمومي ، بانک ها و شهرداری هايی را که از آن ها امتيازات يا اعتباراتی کسب کرده يا در قبال گرفتن سرمايه يا اموال ، اعم از منقول و غير منقول ، تعهداتی به آن ها داده است ، اخذ کند و آن را همراه مدارک مربوط به تشکيل و تصميم مجمع عمومی فوق العاده ، برای گرفتن مجوز انحلال به وزارت تعاون تسليم کند.

در صورتی که تعاونی امتيازات و اعتبارات و امکاناتی از دستگاه های مذکور دريافت نکرده باشد ، مي تواند برای انحلال اقدام کند.

از اين بيان آيين نامه اجرايی چنين استنباط می شود که مکلف بودن شرکت تعاونی به گرفتن مجوز انحلال از وزارت تعاون ، در جايی است که وی از دستگاه های مزبور ، امتيازات يا اعتباراتي کسب کرده يا در قبال گرفتن اموال تعهداتی به آن ها داده باشد ؛ در غير اين صورت نيازی به گرفتن مجوز انحلال از وزارت تعاون نيست و تصميم مجمع عمومی فوق العاده برای انحلال شرکت تعاونی کافی است.

در اين جا لازم است به دو مطلب اشاره کنيم :  کليه اموالی که از منابع عمومی و دولتی در اختيار تعاوني قرار گرفته است ، با انحلال آن بايد استرداد شود.

هر تعاونی که منحل می شود ، قبل از انحلال بايد به تعهداتی که در برابر اخذ سرمايه و اموال و امتيازات از منابع عمومی و دولت ها و بانک ها و شهرداری ها سپرده است ، عمل نمايد.

در چه مواردی شرکت تعاونی انحلال می یابد ؟

شرکت يا اتحاديه تعاونی در موارد ذيل منحل می شود :

  • تصميم مجمع عمومی فوق العاده ؛ – کاهش تعداد اعضا از نصاب مقرر ؛
  • انقضای مدت تعيين شده در اساسنامه ؛
  • توقف فعاليت بيش از يک سال ، بدون عذر موجه ؛
  • عدم رعايت قوانين و مقررات مربوط ؛
  • ورشکستگی

هزینه ثبت شرکت تعاونی

برای دریافت لیست هزینه های ثبت شرکت تعاونی در کم ترین زمان باید با کارشناسان مجرب و متخصص در این زمینه در تماس باشید تا آن ها پاسخگوی شما در تمامی گام های ثبتی و حقوقی بوده تا در راه ثبت شرکت با کمترین هزینه شما را یاری خواهد کرد.

به این مقاله امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *




Enter Captcha Here :