هدف از ثبت شرکت تعاونی

هدف از ثبت شرکت ها

از مواردی که پس از ثبت شرکت تعاونی مطرح می شود می توان به هدف از ثبت شرکت تعاونی نام برد که در این متن به تشریح آن می پردازیم. هم چنین برای انجام امور اداری و ثبتی خود می توانید با موسسه ما تماس بگیرید تا شما را به صورت مفصل راهنمایی کنیم.

تعریف شركت تعاونی

شركت های تعاونی شركتهایی هستند كه عموماً جهت رفاه حال اعضایشان راه اندازی می شوند و تمام یا حداقل ٥١% سرمایه به وسیله اعضا در اختیار شركت تعاونی قرار می گیرد و وزارتخانه ها، سازمان ها، شركتهای دولتی و وابسته به دولت و تحت پوشش دولت، بانكها، شهرداریها، شوراهای اسلامی كشوری، بنیاد مستضعفان و سایر نهادهای عمومی می توانند جهت اجرای بندی از قانون اساسی در این خصوص از راه وام بدون بهره یا هر راه مشروع دیگر از قبیل مشاركت، مضاربه، مزارعه، مساقات اجاره، اجاره به شرط تملیك، شرط فروش اقساطی و صلح اقدام به كمك در تامین یا افزایش سرمایه شركتهای تعاونی نمایند بدون آنكه عضو باشند. تعاونی ها با چه اهدافی تشکیل می شوند و در حقیقت هدف از ثبت شرکت از نوع تعاونی چیست ؟

هدف از ثبت شرکت تعاونی

هدف اصلی شرکت های تعاونی کمک به بهبود وضع اقتصادی و رفاه شرکاء و تامین حوائج و نیازمندی های مخصوص آن ها است. شرکت تعاونی شرکتی است که بین اشخاص حقیقی،برای فعالیت در امور مربوط به تولید و توزیع، در جهت اهداف مصرح در قانون بخش تعاونی ، تشکیل می شود.

هدف اصلی این شرکت ها کمک به بهبود وضع اقتصادی و رفاه شرکاء و تامین حوائج و نیازمندی های مخصوص آن ها است و معمولاَ در مواقعی بیشتر تشکیل می شود که وضع اقتصادی آشفته و نامساعد باشد و به علت تورم و گرانی قدرت خرید مردم کم است و لذا برای ارائه خدمات و تولید و امکانات رفاهی،اقشار کم درآمد را تحت پوشش خود قرار می دهد.

ضمناً این مطلب ناگفته نماند که در شرکت های مزبور نیز نفع مادی مورد توجه است منتهی به عنوان هدف فرعی زیرا همان طوری که اشاره شده هدف اصلی آن ها کمک و ارائه خدمات مناسب از قبیل دادن اجناس و اشیاء به صنوف مختلفه می باشد، مانند شرکت های تعاونی کشاورزی که برای تهیه بذر مرغوب و تهیه سموم و کود برای روستاییان و کشاورزانی که بنیه مالی آن ها خوب نیست تشکیل می شود و یا تعاونی هایی که برای قشر کم درآمد با قیمت مناسبی مسکن تهیه می نماید و یا شرکت های تعاونی که به همین منظور به کسبه جزء و سایر افراد وام می دهد تا کسب و کار آن ها روبراه گردد و یا شرکت هایی که برای اقشار بیکار که در جستجوی کار هستند کار پیدا می نماید و بسیاری دیگر از این قبیل شرکت ها. ثبت شرکت تعاونی بر اساس قانون ثبت شرکت با کمتر از 7 نفر موسس غیر ممکن است.

هدف از ثبت شرکت ها
هدف از ثبت شرکت تعاونی

انواع شرکت های تعاونی

شرکتهای تعاونی از لحاظ نوع فعالیت می توانند تولیدی یا توزیعی باشند . بدین شکل که یا به تولید کالاهای اساسی و مورد نیاز اعضایشان می پردازند و یا به توزیعشان مشغولند. اما از لحاظ حقوقی شرکتهای تعاونی به دو دسته عام و خاص تقسیم می شوند در شرکت تعاونی عام عضویت برای عموم آزاد است و این شرکت می تواند تا 500 نفر عضو داشت باشد اما در اعاونی خاص تنها یک قشر مشخص می توانند عضو شوند مثلاً تنها دانشجویان یا فقط کارمندان یک ارگان خاص می توانند به عضویت تعاونی خاص در بیایند.

از لحاظ گرایش نیز که شرکتها ی تعاونی تقسیم بندی های مختلف دارند مانند : شرکت تعاونی کشاورزی ، شرکت تعاونی مسکن ، شرکت تعاونی خدماتی ، شرکت تعاونی صنعتی ، شرکت تعاونی اعتبار ، شرکت تعاونی حمل و نقل ، شرکت تعاونی چند منظوره ، شرکت تعاونی منابع طبیعی ، شرکت تعاونی نیاز تولید کنندگان یا مصرف کنندگان . ثبت شرکت تعاونی مانند سایر شرکت ها توسط اداره ثبت شرکت و بامجوز از وزارت تعاون و یا اتاق تعاون استان انجام می شود.

به این مقاله امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *




Enter Captcha Here :