تعریف شرکت تضامنی
شرکت ها به لحاظ کلی به چهار دسته تقسیم می شوند ثبت شرکت های سرمایه، شرکت های اشخاص، شرکت های مختلط و شرکت های دولتی و گفتیم که در شرکت های اشخاص شخصیت شریک در شرکت اهمیت بسیار داشته و اعتبار شرکت بستگی به اعتبار شرکا دارد و سرمایه شرکت نقش عمده را ندارد از جمله شرکت های اشخاص، شرکت تضامنی می باشد.
طبق ماده ۱۱۶ قانون تجارت، شرکت تضامنی شرکتی است که در تحت اسم مخصوص برای امور تجارتی بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود مقصود از مسئولیت تضامنی شرکا این است که اگر دارایی شرکت برای پرداخت تمام بدهی های شرکت، کافی نباشد هریک از شرکا مسئول پرداخت تمام قروض شرکت است. هر قراری که بین شرکا بر خلاف این ترتیب داده شده باشد در مقابل اشخاص كان لم يكن خواهد بود.
بنابراین در ثبت شرکت تضامنی، کلیه شرکا مسئول تعهدات شرکت می باشند؛ چه در انجام معاملات شخصا مداخله داشته باشند یا نداشته باشند و این نوع شرکت، معمولا بین اشخاصی تشکیل می شود که با یکدیگر آشنایی کامل داشته یا از یک خانواده و معمولا بین پدران و پسران و یا برادران و یا بین دوستان نزدیک تشکیل می شود.
شرکت تضامنی نیز همانند شرکت با مسئولیت محدود با وجود حداقل دو نفر تشکیل می شود ولی حداکثری برای تعداد شرکا تعیین نشده است.
لازم به ذکر است از ثبت این نوع شرکت در ایران استقبال چندانی نشده و در عمل متروک مانده است، علت آن نیز شاید مسئولیت تضامنی شرکا در این گونه شرکت ها می باشد.
شرکتنامه چیست؟
شرکت نامه قراردادی است که فی مابین شرکاء یک شرکت به صورت کتبی و قانونی بسته می شود البته توجه داشته باشید شرکتنامه مختص شرکتهاى با مسئولیت محدود، تضامنى و نسبى مىباشد و شرکتهاى سهامى و تعاونى نیازى به شرکتنامه ندارند. به موجب ماده 197 قانون تجارت شرکتهای تجاری اشاره شده بلافاصله پس از ثبت شرکت مستلزم تحویل خلاصه شرکت نامه و ضمائم آن به وزارت دادگستری می باشند.این سند، سند معتبرى است که مندرجات آن در حقیقت، بخشی از اساسنامه شرکت است که توسط قوه قضائیه چاپ شده است و در مرحله بعد باید به سازمان ثبت اسناد و املاک و اداره کل ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی تحویل گردد معمولا در این سند به خلاصه ای از مواردی که در اساسنامه درج شده است اشاره شده است.
مطابق ماده 47 قانون ثبت،شرکت نامه باید ثبت شود در غیر اینصورت ماده 48 همان قانون سند مزبور در هیچ یک از محاکم پذیرفته نمی شود.مطابق ماده 195 قانون تجارت ثبت همه شرکت های مذکور در این قانون الزامی و تابع مقررات قانون ثبت شرکت ها می باشد، بنابراین شرکت نامه باید به صورت سند رسمی تنظیم گردد.ثبت شرکت نامه در شرکت های تضامنی در اداره ثبت شرکت ها صورت می گیرد.مفاد شرکت نامه در دفتر ثبت شرکت ها ثبت می گرددو بعداَ برای اطلاع عموم آگهی می گردد.البته مانعی ندارد که شرکاء شرکت تضامنی در گذشته شرکت نامه را در نزذ یکی از دفاتر رسمی به ثبت برسانند ولی در این صورت شرکت مجبور خواهد شد دو هزینه ثبتی پرداخت کند یکی حق الثبت دفتر خانه رسمی و یکی حق الثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها و چون دفاتر ثبت شرکت ها همان اعتبار دفاتر رسمی را دارند به این جهت اشخاص شرکت نامه را تنظیم می کنند و بعداَ تنها در اداره ثبت شرکت ها به ثبت می رسانند.در برخی از کشورها تشریفات ثبت شرکت های تضامنی در دفتر خانه رسمی انجام می شود و بعداَ شرکاء مدارک لازم را به اداره ثبت شرکت ها یا دفتر دادگاه تجارت ارائه می کنند که مراتب را به اطلاع عموم برساند.
مواردی که در شرکتنامه درج می شود به شرح ذیل می باشد:
- نام شرکت.
- موضوع شرکت.
- سرمایه شرکت اعم از نقدى و غیرنقدی.
- میزان سهمالشرکه هر یک از شرکاء.
- تاریخ تشکیل شرکت و مدت آن.
- اسامى شرکاء یا مؤسسین شرکت با قید مشخصات کامل هر یک و اقامتگاه او.
- اسامى مدیران شرکت و اختیارات آنها و مشخصات اشخاصی که حق امضاء دارند.
- ذکر مشخصات بازرس یا بازرسان شرکت.
- تاریخ و شیوه رسیدگى به حسابها و چگونگى تقسیم سود و زیان شرکت.
- انحلال شرکت.
- ذکر نکات دیگری که لازم باشد.
- در نهایت شرکتنامه باید به امضاء مؤسسین برسد و در دفتر ثبت شرکتها ثبت شود.
مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت تضامنی
- دو رونوشت از شرکت نامه کامل شده ارائه گردد.
- دو رونوشت از تقاضانامه کامل شده ارائه گردد.
- دو رونوشت از اساسنامه کامل شده ارائه گردد.
- فرم تعيين نام به ترتيب اولويت نام هاي پيشنهادي کامل و فيش واريزي ارائه گردد.
- اصل مجوز فعاليت از مراجع ذيربط در مواردي ثبت موضوع نياز به مجوز داشته باشد ارائه گردد.
- رونوشت برابر با اصل مدارک احراز هويت کليه شرکاء، مديران و هيأت نظاردرمواردي که تعداد شرکاء بيش از 12 نفر باشند ارائه گردد.
- اصل گواهي عدم سوءپيشينه برای اعضاء هیأت مديره، مديرعامل ارائه گردد.
- دو رونوشت از صورتجلسه مجمع عمومي موسسين ارائه گردد.
- دو رونوشت از صورتجلسه هيأت مديره ارائه گردد.
- اصل وکالت نامه وکيل دادگستري در صورتي که ثبت شرکت توسط وکيل صورت پذيرد ارائه گردد.
مراحل ثبت شرکت تضامنی
برای آگاهی از مراحل ثبت شرکت تضامنی با مشاوران و کارشناسان ما تماس بگیرید و از راهنمایی آن ها بهره مند شوید.
در انتها خاطر نشان می شویم که متقاضیان محترم در صورت مواجه شدن با هر سوال و مسئله ای می توانند با مشاوران ارزان ثبت در ارتباط باشند.
از همراهی شما عزیزان صمیمانه سپاسگزاریم.
پل ارتباطی مجتمع ثبتی و حقوقی ارزان ثبت
شماره تماس موسسه
شعبه کرج: 137 32 – 026
شعبه تهران :119 55 266 – 021
- سامانه ی پیامکی: 32 52 52 32
- سامانه ی تخصصی ثبتی و حقوقی https://arzansabt.com
کلیه مراحل و شرایط و مشاوره های تخصصی و رایگان مجتمع ارزان ثبت در حوزه ثبت شرکت ) مراحل ثبت شرکت و تنظیم صورتجلسات شرکتها و ثبت تغییرات شرکت ) خدمات نام و علائم تجاری ( برند ) و انتخاب نام و اسم شرکت در اداره مالکیت صنعتی شامل ( ثبت برند ، ثبت علامت تجاری - ثبت طرح صنعتی - ثبت اختراع ) همچنین اموراخذ کارت بازرگانی و کلیه خدمات اداری و اخذ انواع مجوزها در کل مراجع ذیصلاح و خدمات حقوقی ( دعاوی کیفری ، خانواده و حقوقی کلیه دادگاه ها ) و تهیه و تدوین و تنظیم انواع قرارداد های تخصصی درسراسر ایران.
پاسخ دادن به :
ارسال با تشکر از ارسال نظر . پس از تایید نظر شما درج خواهد شد