هر نوعی از شرکت های تجاری و مدنی از ویژگی ها و نتایج مختص به خود برخوردار می باشد که فهمیدن هر کدام از این شرکت ها موجب می شود که ما در راستای انجام دادن آن ویژگی های مخصوص و منحصر به فرد که در مورد آن ها وجود دارد، اقدام نماییم.
فواید تشخیص شرکت تجارتی از شرکت مدنی
۱- با توجه به ماده ۵۸۳ ق.ت شرکت های تجاری برخلاف شرکت های مدنی، شخصیتی حقوقی دارند. این امر نتایجی را به دنبال دارد.
مانند این که شرکت تجاری می تواند از تمامی حقوق و تکالیف اشخاص حقیقی به جز آنچه که به انسان اختصاص دارد برخوردار باشد (ماده ۵۸۸ ق.ت) و در اثر آن با تاسیس شرکت تجاری، رابطه مالکیت شركاء با آورده های خود قطع می شود و تمامی اموال ذکر شده تحت مالکیت شرکت قرار می گیرند. در نتیجه شرکت تجاری می تواند اموال و دارایی اختصاصی داشته باشد. ولی در شرکت های مدنی به دلیل کمبود شخصیت حقوقی، رابطه مالکیت شركاء با آورده های خود هرگز قطع نمی شود و فقط توصیف آن عوض می شود و از مالکیت محدود به مالکیت مشترک تبدیل می شود.
شایان ذکر است که به دلیل این که در شرکت های تجاری شخصیت حقوقی وجود دارد ،تقاضای انجام تعهدات شرکت تنها از خود شرکت امکان پذیر نمی باشد و طلبکاران شرکت حق مراجعه به شرکای آن را نخواهند داشت تنها در مورد بعضی از شرکت های تجاری مثل شرکت تضامنی و نسبی که آن هم تنها بعد از منحل شدن شرکت و عدم برابر شدن دارایی شرکت جهت پرداخت بدهی های آن امکان پذیر می باشد چنان چه ماده ۱۲۴ ق.ت در رابطه با شرکت تضامنی این گونه بیان می دارد: «هنگامی که شرکت تضامنی منحل نشده است ، دریافت بدهی آن باید از خود شرکت صورت پذیرد..»
ولی در شرکت های مدنی، در خواست اجرای تعهدات شرکت باید از خود شرکاء درخواست گردد و درخواست و تقاضا های مربوطه هم باید از جانب شرکای شرکت انجام شود. با توجه به مواردی که قبلا بیان گردید برخی از حقوقدانان، شرکت های مدنی را در صورتی که به امور تجاری می پردازند ، به توجه به ماده ۲۲۰ ق.ت در ابلاغ نامه شرکت تضامنی به شمار آورده شده است و دارا بودن شخصیت حقوقی را الزامی دانسته اند که اشکال و عیب چنین دلیلی قبلا ذکرشده است است.
۲- شرکت های تجاری از بعضی دستور ها و قواعد مخصوصی تبعیت می کنند از جمله ضرورت تنظیم اساسنامه و ابلاغیه و به ثبت رسیدن آن، ضرورت ثبت شرکت، ضرورت تهیه و تدوین و تنظیم دفاتر تجاری،ضرورت وجود مدیر یا مدیران و در بعضی از شرکت ها وجودهیئت بازرسی مثل شرکت های سهامی، حاکمیت قانون و قوانین ورشکستگی الزامی می باشد.شایان ذکر است که شرکت های مدنی هیچ ضرورتی به تبعیت ازقانون و مقرراتی که ذکر شده است را ندارند و تابع قانون و مقررات قانون مدنی می باشند.
۳- در شرکت های مدنی قرارداد میان شرکا از اعتبار بیشتری برخوردار است و شرکا باید تابع هدف مشترک خود مطابق قرارداد باشند ولی در شرکت های تجاری برخی از قوانین توسط فانون گذار وضع می شود که موجب می شود اصل حاکمیت کمتر نمود باشد.
پل ارتباطی مجتمع ثبتی و حقوقی ارزان ثبت
شماره تماس موسسه
شعبه کرج: 137 32 – 026
شعبه تهران :119 55 266 – 021
- سامانه ی پیامکی: 32 52 52 32
- سامانه ی تخصصی ثبتی و حقوقی https://arzansabt.com
کلیه مراحل و شرایط و مشاوره های تخصصی و رایگان مجتمع ارزان ثبت در حوزه ثبت شرکت ) مراحل ثبت شرکت و تنظیم صورتجلسات شرکتها و ثبت تغییرات شرکت ) خدمات نام و علائم تجاری ( برند ) و انتخاب نام و اسم شرکت در اداره مالکیت صنعتی شامل ( ثبت برند ، ثبت علامت تجاری - ثبت طرح صنعتی - ثبت اختراع ) همچنین اموراخذ کارت بازرگانی و کلیه خدمات اداری و اخذ انواع مجوزها در کل مراجع ذیصلاح و خدمات حقوقی ( دعاوی کیفری ، خانواده و حقوقی کلیه دادگاه ها ) و تهیه و تدوین و تنظیم انواع قرارداد های تخصصی درسراسر ایران.
پاسخ دادن به :
ارسال با تشکر از ارسال نظر . پس از تایید نظر شما درج خواهد شد