تفاوت وظایف هیات مدیره و مدیر عامل
یک نظام موفق و تاثیرگذار حاکمیت شرکتی به منظور اعضای هیئت مدیره و مدیران طرحی را به وجود میآورد که به منظور وظیفه های خود مطلغ باشند و به آن ها احترام بگذارند.
مجامع عمومی
در حقیقت در مجمع عمومی دیگر یعنی "مجمع عمومی خاص و مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده " در واقع همان "مجمع عمومی عادی" هستند.
این مجمع، اولین مجمعی است که برای تأسیس و ثبت شرکت سهامی تشکیل می شود و پس از انجام وظیفه، منحل می شود و دیگر تشکیل نمی گردد.
طبق ماده ۸۲ لایحه اصلاحی، در شرکت سهامی خاص تشکیل مجمع عمومی مؤسس الزامی نبوده بلکه ارزیابی آورده های غیر نقدی توسط کارشناس ضروری است.
این مجمع همه ساله تشکیل و به امور عادی و جاری شرکت رسیدگی می کند.
برای رسمیت جلسه، حضور دارندگان حداقل بیش از نصف صاحبان سهامی که حق رأی دارند ضروری است و اگر به حد نصاب لازم نرسد، در دفعه دوم این مجمع با حضور هر عده از سهام دارانی که حق رأی دارند رسمیت یافته و اخذ تصمیم خواهد کرد که با اکثریت مطلق آرای حاضر در جلسه یعنی نصف بعلاوه یک حاضرین است. دعوت مجمع عمومی عادی توسط هیئت مدیره انجام می شود.
دعوت شرکاء در مجامع عمومی به طور کلی از طریق نشر آگهی در روزنامه کثیر الانتشار به عمل می آید.
رسیدگی به امور جاری، حساب سود و زیان و دارایی و خط مشی و سیاست کلی شرکت و نیز وظایف زیر می باشد:
- 1صلاحیت عام
به طور کلی، مجمع عمومی عادی می تواند به کلیه امور ثبت شرکت رسیدگی و اخذ تصمیم کند.
۲- رسیدگی به حساب های سال مالی شرکت
رسیدگی به ترازنامه و حساب سود و زیان سال مالی قبل، صورت دارایی و مطالبات و دیون شرکت و صورتحساب دوره عملکرد، رسیدگی به گزارش مدیران و بازرسان و سایر امور مربوط به حساب های مالی شرکت.
٣- تصویب ترازنامه و نحوه تقسیم سود
این مجمع پس از بررسی وضعیت مالی شرکت، ترازنامه را تصویب نموده و در صورت وجود سود و پس از وضع کسور قانونی مانند ۵ درصد سرمایه احتیاطی، سود را بین شرکاء تقسیم خواهد کرد.
تقسیم سود و اندوخته بین صاحبان سهام فقط پس از تصویب مجمع عمومی امکان پذیر می باشد.
4- انتخاب هیئت مدیره و بازرسان
5- انتخاب روزنامه کثیرالانتشار
6- بررسی پیشنهادات هیئت مدیره
بازرسان و یا صاحبان سهام در مورد مسائل مختلف شرکت و تصویب بازده آن.
۷- تعیین سیاست و خط مشی کلی شرکت
که اعضاء هیئت مدیره مکلف به اجرای آن هستند. .
این مجمع در واقع همان مجمع عمومی عادی است که به طور استثنائی در غير موعد مقرر تشکیل می گردد و نوع خاصی از مجامع عمومی محسوب نمی گردد. ممکن است در فاصله تشکیل دو مجمع عمومی حوادثی پیش آید که در صلاحیت مجمع عمومی عادی باشد و به فوریت باید در مورد آنها تصمیم گرفت. مانند استعفاء تعدادی از اعضاء هیئت مدیره و ... در این صورت مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده تشکیل و فقط به همان موضوع که در دستور جلسه قید شده رسیدگی و اخذ تصمیم خواهد گرفت. صلاحیت این مجمع همان مواردی است که مجمع عمومی عادی دار است.
گاهی اوقات در سازمان مسائلی پیش می آید که نه به تأسیس شرکت مربوط است و نه به امور جاری، بلکه اموری است اتفاقی، مهم و فوق العاده مانند لزوم تغییر نام، موضوع، سرمایه و مرکز اصلی شرکت و یا کاهش و افزایش سرمایه و ... در این صورت مجمع عمومی فوق العاده تشکیل و نسبت به آنها اتخاذ تصمیم می کند.
همانند مجمع عمومی عادی، برای رسمیت یافتن مجمع عمومی فوق العاده، حضور لااقل دارندگان بیش از نصف سهامی که حق رأی دارند الزامی است، اگر در اولین جلسه حدنصاب تأمین نشد، در جلسه دوم با حضور دارندگان بیش از یک سوم سهامی که حق رأی دارند، رسمیت خواهد یافت. اگر در جلسه سوم هم حدنصاب قانونی تأمین نشود با حضور هر تعداد از صاحبان سهام می توان تصمیم گیری کرد که با اکثریت دو سوم آرای اعضای حاضر در جلسه رسمی، معتبر خواهد بود.
هر گونه تغییر در مواد اساسنامه در صلاحیت این مجمع می باشد، نظیر: تغییر نام، موضوع، مرکز اصلی، مدت، سرمایه شرکت و تأسیس سهام ممتاز، افزایش یا کاهش تعداد اعضاء هیئت مدیره، بازرسها و مدت عضویت آنها، انحلال شرکت قبل از خاتمه مدت و اتخاذ تصمیماتی که در صلاحیت مجمع عمومی مؤسس و عادی نبوده و از امور فوق العاده می باشد.
مجمع عمومی فوق العاده از اتخاذ تصمیم در موارد زیر ممنوع است:
١- تصمیم گیری در مسائلی که در صلاحیت سایر مجامع عمومی شرکت است.
۲- تصمیم گیری برخلاف مقررات قانونی و تجاری
۳- این مجمع حق تغییر تابعیت شرکت را ندارد.
۴- حق افزایش تعهدات صاحبان سهام را با هیچ اکثریتی ندارد (در ضمن ممكن است مجمع عمومی عادی و فوق العاده، توأما تشکیل شوند.
6- مجمع عمومی خاص
در صورتی که شرکت برای بعضی از سهام امتیازات خاصی را در نظر گرفته باشد و بخواهد نوع این امتیازات را تغییر دهد، قانون تغییر امتیازات سهام را موکول به تصویب اکثریت دارندگان سهام ممتاز نموده است،
١- انتخاب مدیران و بازرس یا بازرسان
۲- تصویب ترازنامه
٣- کاهش یا افزایش سرمایه و هر نوع تغییر در اساسنامه
۴- انحلال شرکت و نحوه تصفیه آن
شماره تماس موسسه
شعبه کرج: 137 32 – 026
شعبه تهران :119 55 266 – 021
کلیه مراحل و شرایط و مشاوره های تخصصی و رایگان مجتمع ارزان ثبت در حوزه ثبت شرکت ) مراحل ثبت شرکت و تنظیم صورتجلسات شرکتها و ثبت تغییرات شرکت ) خدمات نام و علائم تجاری ( برند ) و انتخاب نام و اسم شرکت در اداره مالکیت صنعتی شامل ( ثبت برند ، ثبت علامت تجاری - ثبت طرح صنعتی - ثبت اختراع ) همچنین اموراخذ کارت بازرگانی و کلیه خدمات اداری و اخذ انواع مجوزها در کل مراجع ذیصلاح و خدمات حقوقی ( دعاوی کیفری ، خانواده و حقوقی کلیه دادگاه ها ) و تهیه و تدوین و تنظیم انواع قرارداد های تخصصی درسراسر ایران.
نتیجه دقیقی پیدا نشد . جهت نمایش پیشنهادات اینجا کلیک کنید
مجتمع ایلیا با دارا بودن دپارتمان های مجزا و با برخورداری از مشاوران برتر ثبتی و حقوقی درراستای ارائه ی خدمات با اقل هزینه ها و در کوتاه ترین زمان ممکن تلاش می نماید
یک نظام موفق و تاثیرگذار حاکمیت شرکتی به منظور اعضای هیئت مدیره و مدیران طرحی را به وجود میآورد که به منظور وظیفه های خود مطلغ باشند و به آن ها احترام بگذارند.
فرآیند ثبت انحلال شرکت سهامی خاص - شرکتهای سهامی که در اداره ثبت شرکتها به ثبت رسیده اند می توانند بعد از ثبت در صورت عدم فعالیت اقدام به انحلال شرکت سهامی خاص نمایند
تشریفات ثبتی مربوط به انحلال و تصفيه شرکت - تصمیم راجع به انحلال و اسامی مدیر یا مدیران تصفیه و نشانی آنها با رعایت ماده ۲۰۷ این قانون باید ظرف پنج روز از طرف مدیران تصفیه به مرجع ثبت شرکت ها اعلام شود تا پس از ثبت برای اطلاع عموم در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشاری که اطلاعیه ها و آگهی های
مجامع عمومی در شرکتهای سهامی -مجامع عمومی در شرکتهای سهامی در واقع شبیه به «قوه مقننه» می باشد که ترکیبی از کلیه اعضاء شرکت می باشد. ماده ۷۳ لایحه اصلاحی انواع مجامع عمومی را به شرح زیر بر شمرده است: 1- مجمع عمومی مؤسس۲- مجمع عمومی عادی 3- مجمع عمومی فوق العاده
تغییر شماره ثبت با شناسه ملی شرکت - امکان تغییر شماره ثبت یا شناسه ملی شرکت ها وجود ندارد، مگر این که به اشتباه به دو شرکت شماره واحدی اختصاص یافته باشد که در این صورت به نظر می رسد، شماره متعلق به شرکتی است که تاریخ ثبت آن قبل از تاریخ ثبت شرکت دیگر است و لازم است برای شرکت با تاریخ ثبت مؤخر شماره
مراحل ثبت تغییرات شرکت -به طور کلی، شرکت ها برای ثبت تغییرات می بایست اقدامات ذیل را انجام دهند. تنظیم صورتجلسه و امضا ذیل تمام اوراق توسط شرکا مراجعه به سامانه ی اداره ی ثبت شرکت ها به نشانی https://irsherkat.ssaa.ir بارگذاری مدارک و درج اطلاعات خواسته شده در سامانه ی فوق ارسال مدارک از طریق پست
ثبت تغییرات شرکت - شرکت زمانی می تواند تغییراتی در اساسنامه بوجود آورد که ابتدا به ثبت رسیده باشد در این مقاله به توضیحات بیشتر در مورد ثبت تغییرات شرکت پرداخته می شود .
انحلال شرکت تعاونی - هر شرکت تعاونی بعداز ثبت بر اساس دلایلی می تواند منحل شود ، به طور کلی انحلال شرکت تعاونی باید بر اساس قوانین شرکت در اداره ثبت شرکتها به ثبت برسد در این مقاله به مطالعه بیشتر این مورد بپردازید .
پاسخ دادن به :
ارسال با تشکر از ارسال نظر . پس از تایید نظر شما درج خواهد شد