مراحل حقوقی ثبت شرکت دام و طیور: از مجوزها تا تأسیس

مراحل حقوقی ثبت شرکت دام و طیور: از مجوزها تا تأسیس

ثبت شرکت دام و طیور یکی از بهترین بخش‌های فعالیت در عرصه تولیدات کشاورزی است. کارآفرینان زیادی در صنعت کشاورزی کشور فعال هستند که با رشد جمعیت و ادوات و تجهیزات بروز، گاهی امکان رقابت با سایرین را از دست می‌دهند. راه‌اندازی شرکت دام و طیور می‌تواند گام مؤثری در ادامه حیات کسب‌وکار، در فضای رقابتی امروز باشد.

در این مقاله به بررسی ابعاد مختلف تأسیس شرکت در زمینه دام و طیور پرداخته و به صورت گام به گام، مراحل ثبت این شرکت‌ها را توضیح می‌دهیم. مؤسسه حقوقی ارزان ثبت همراه شما برای ثبت انواع شرکت‌ها در تمام عرصه‌های مختلف اقتصاد کشور است. اگر در زمینه دام و طیور فعال هستید و قصد ثبت شرکت خود را دارید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

شرکت دام و طیور چیست و چه فعالیتی انجام می دهد؟

شرکت‌های دام و طیور در زمینه تولید و پرورش انواع دام و طیور فعالیت می‌کنند. هدف از پرورش این حیوانات، استفاده از فرآورده‌ها یا تولید گوشت است. این شرکت‌ها نقش مهمی در تأمین نیازهای غذایی جامعه داشته و با تولید محصولات باکیفیت می‌توانند سودآوری بالایی داشته باشند.

شرکت‌های فعال در زمینه دام و طیور علاوه بر پرورش دام و طیور، در تأمین خوراک دام و طیور، اصلاح نژاد، مدیریت فرآیند تولید محصولات دامی و حتی بسته‌بندی و عرضه محصولات نهایی به بازار، می‌توانند فعالیت داشته باشند. همچنین واردات و صادرات مرتبط با دام و طیور نیز از دیگر فعالیت‌هایی است که می‌تواند برای این شرکت‌ها سود سرشاری به ارمغان آورد.

البته از آنجا که این شرکت‌ها ارتباط مستقیمی با سلامت جامعه داشته و هر گونه اهمال می‌تواند موجب به خطر افتادن جدی امنیت جامعه شود، حساسیت‌های بهداشتی نسبت به آن‌ها بالا بوده و ملزم هستند که تمامی استانداردهای بهداشتی و زیست‌محیطی را رعایت کنند. به طوری که از کیفیت تولیدات و سلامت دام‌ اطمینان کامل حاصل کنند. لذا برای ثبت شرکت دام و طیور، دریافت مجوزهای لازم از سازمان دامپزشکی و جهاد کشاورزی ضروری است.

اهمیت تشکیل شرکت دام و طیور در صنعت کشاورزی

اهمیت ثبت شرکت دام و طیور در صنعت کشاورزی
اهمیت تأسیس شرکت دام و طیور در صنعت کشاورزی

در بخش قبل توضیح دادیم که شرکت‌های دام و طیور نقش عمده‌ای در تأمین غذای جامعه ایفا کرده و در بخش‌های زیادی از این زنجیره عظیم فعال هستند. علیرغم اینکه به دلیل حساسیت‌های بهداشتی، سخت‌گیری‌هایی در مورد آن‌ها وجود دارد، اما از مزایا و حمایت‌های دولتی متعددی نیز بهره‌مند هستند.

به عنوان مثال با ثبت شرکت دام و طیور، امکان صادرات محصولات فراهم شده و سودآوری فراوانی برای صاحب کسب‌وکار و همچنین اقتصاد کشور می‌شود. همچنین با این کار، عقد قراردادهای بزرگ و جذب سرمایه‌های فراوان ممکن می‌شود. این امر می‌تواند به رشد تصاعدی کسب‌وکار و افزایش تولید و بهبود کیفیت محصولات نیز کمک کند.

به طور کلی راه‌اندازی شرکت دام و طیور، کلید ورود به یکی از پر سودترین بخش‌های صنعت کشاورزی است که همواره با حمایت‌های دولتی زیادی همراه بوده و جایگاه خود را در اقتصاد کشور حفظ کرده است.

انتخاب نوع شرکت دام و طیور

یکی از مهم‌ترین مراحل ثبت شرکت دام و طیور، انتخاب نوع شرکت است. به این دلیل که انواع شرکت‌های تجاری در ایران، مسئولیت‌ها و اختیارات متفاوتی دارند که می‌تواند بر نحوه مدیریت شرکت اثرگذار باشد. معمولاً تشکیل شرکت دام و طیور در ایران به صورت سهامی خاص یا شرکت با مسئولیت محدود انجام می‌شود.

راه‌اندازی شرکت دام و طیور به صورت شرکت سهامی خاص

برای تأسیس شرکت سهامی خاص باید حداقل سه نفر به عنوان عضو معرفی شوند و سرمایه اولیه حداقل 100 هزار تومان نیز تأمین گردد که 35 درصد از این مبلغ در زمان تأسیس شرکت باید نقداً واریز شود. مزیت شرکت سهامی خاص امکان جذب سرمایه‌گذاران جدید از طریق فروش سهام است.

تشکیل شرکت دام و طیور به صورت شرکت با مسئولیت محدود

شرکت با مسئولیت محدود معمولاً برای کسب‌وکارهای کوچکی و خانگی مناسب است. برای تأسیس این نوع شرکت به حداقل دو نفر به عنوان عضو نیاز است و هر عضو به اندازه میزان سرمایه‌ای که به شرکت وارد می‌کند مسئولیت خواهد داشت. شرکت‌های با مسئولیت محدود، برای کسب‌وکارهایی که قصد شرکت در مزایدات و مناقصات دولتی را ندارند مناسب است.

نوع شرکت دام و طیور
نوع شرکت دام و طیور

علاوه بر این دو مورد، انواع مختلف دیگری از شرکت‌های تجاری وجود دارند که ممکن است در شرایط خاصی، آن موارد برای ثبت شرکت انتخاب شوند. انتخاب نوع شرکت یکی از مراحل مهم ثبت شرکت دام و طیور است. لذا توصیه می‌گردد که حتماً برای انتخاب نوع شرکت با مشاورین حقوقی ارزان ثبت تماس حاصل کرده و از جزئیات مربوط به ایده‌ای که در نظر دارید آگاه شوید.

مدارک لازم برای تأسیس شرکت دام و طیور

برای ثبت شرکت دام و طیور، تهیه مدارک زیر ضروری است. البته بسته به نوع شرکت ممکن است برخی از این مدارک متفاوت باشد. اما به طور کلی شامل موارد زیر است:

  • مدارک شناسایی مؤسسین شرکت شامل کارت ملی و شناسنامه
  • اظهارنامه ثبت شرکت در دو نسخه
  • اساسنامه شرکت در دو نسخه
  • صورتجلسه مجمع عمومی مؤسسان
  • عدم سوء پیشینه اعضای هیئت مدیره (این مورد قبلاً به صورت ارائه گواهی انجام می‌شد اما در حال حاضر از طریق سامانه انجام شده و نیازی به ارائه گواهی عدم سوء پیشینه نیست.)
  • رسید پرداخت 35 درصد از سرمایه شرکت از طریق حساب بانکی
  • مجوزهای لازم جهت ثبت شرکت دام و طیور

مراحل گام به گام ثبت شرکت دام و طیور

مراحل گام به گام ثبت شرکت دام و طیور
مراحل گام به گام ثبت شرکت دام و طیور

مراحلی که برای ثبت شرکت دام و طیور باید طی کرد شامل موارد زیر است:

  • تهیه طرح اولیه: در نخستین گام، باید مشخص شود که برنامه تشکیل شرکت دام و طیور دقیقاً به چه صورت است، با چه سرمایه‌ای قرار است کار آغاز شود، چه اهدافی دنبال می‌شود و از این قبیل موارد. در این مرحله تمامی گزینه‌های ممکن باید با دقت بررسی گردد تا احتمال شکست پروژه به حداقل برسد.
  • انتخاب نوع شرکت: همان‌طور که پیش از این بیان کردیم، بسته به اهداف و فعالیت‌ها، نوع شرکت تعیین می‌گردد. هر یک از انواع شرکت‌های ویژگی‌های خاص خود را دارد که می‌تواند بر عملکرد و مدیریت شرکت اثرگذار باشد.
  • ثبت درخواست: پس از طی مراحل قبلی و آماده‌سازی مدارک مورد نیاز، درخواست راه‌اندازی شرکت دام و طیور از طریق سامانه ثبت شرکت‌ها ارائه می‌شود. این مرحله دارای مراحل گوناگونی بوده که در هر مرحله لازم است از تخصص و تجربه لازم در زمینه ثبت شرکت برخوردار بود تا بدون مشکل انجام شود. حتماً توصیه می‌شود که انجام این کار از طریق کارشناسان حقوقی ارزان ثبت پیگیری شود تا از وقوع مشکلات عدیده جلوگیری شود.
  • آگهی ثبت شرکت: پس از تأیید درخواست تأسیس شرکت در زمینه دام و طیور از طرف سازمان ثبت شرکت‌ها، آگهی تأسیس شرکت در یکی از روزنامه‌های رسمی چاپ شده و فعالیت شرکت رسماً آغاز می‌شود.

هزینه اولیه راه اندازی شرکت دام و طیور چقدر است؟

هزینه‌های اولیه ثبت شرکت دام و طیور به نوع فعالیت، ابعاد آن و تجهیزات مورد نیاز بستگی دارد. در بخش‌های قبلی توضیح دادیم که سرمایه اولیه برای راه‌اندازی یک شرکت در زمینه دام و طیور به صورت سهامی خاص یا شرکت با مسئولیت محدود 100 هزار تومان است. اما هزینه‌های لازم برای شروع فعالیت یک شرکت بیشتر از این خواهد بود.

هزینه اولیه راه اندازی شرکت دام و طیور
هزینه اولیه راه اندازی شرکت دام و طیور

از آنجا که موضوعات مالی، مهم‌ترین جنبه شروع هر کسب‌وکاری است، توصیه اکید این است که بدون مشاوره با کارشناسان با تجربه، اقدام به ثبت شرکت نکرده تا از ضررهای مالی احتمالی جلوگیری شود. کارشناسان با تجربه ارزان ثبت همواره آماده ارائه انواع مشاوره در زمینه راه‌اندازی شرکت دام و طیور هستند.

کلام پایانی

در این مقاله، مراحل مختلف تأسیس شرکت دام و طیور، از طرح اولیه تا انتخاب نوع شرکت و ثبت درخواست شرکت بررسی گردید. در مورد هزینه‌های این کار و مدارک مورد نیاز نیز اطلاعات مفیدی ارائه شد. به طور کلی تلاش کردیم توضیح دهیم که راه‌اندازی شرکت دام و طیور چه مزایایی می‌تواند داشته باشد و انجام این کار برای چه کسانی مفید است.

اما همان‌طور که گفتیم، برای ثبت هر یک از انواع شرکت‌ها، ابتدا باید تمامی جوانب و اهداف مشخص شده و به طور دقیق بررسی شود. ورود به عرصه‌های مختلف اقتصادی، با پیچیدگی‌های خاص خود همراه بوده و به ریسک‌پذیری بالایی نیاز دارد. اما با بررسی و آنالیز دقیق تمامی ابعاد طرح، می‌توان احتمال شکست را به حداقل رسانید.

در پایان لازم به ذکر است که برای بررسی دقیق‌تر طرحی که در ذهن دارید می‌توانید در مورد ثبت شرکت دام و طیور با کارشناسان خبره و باتجربه ارزان ثبت تماس حاصل کرده و از درستی و احتمال موفقیت طرح خود، بیش از پیش اطمینان حاصل کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *




Enter Captcha Here :