ثبت برند شیرینی و یا قنادی ها امری گریز ناپذیر است. امروزه برای تبلیغات، بازاریابی و یا حتی قراردادن نام فروشگاه بر تابلوی خود نیاز به ثبت برند دارید.
به علاوه اگر برند یا نام تجاری خاصی را برای کسب وکار خود در نظر گرفته اید یا مورد علاقه تان است اگر آن را ثبت برند نکنید ممکن است شخص دیگری برای آن برند اقدام به ثبت کند و شما از ثبت آن برند باز بمانید بنابراین برای جلوگیری از چنین موضوعی ثبت برند ضروری می نماید.
ثبت برند شیرینی
جهت ثبت برند شیرینی جات ابتدا باید برند مد نظر را در سامانه علائم تجاری استعلام نمود . چنانچه نتیجه استعلام مثبت باشد ،می توانید ثبت برند انجام دهید ولی اگر شخصی در طبقه مربوط به شیرینی آن برند یا شبیه آن را ثبت کرده باشد ، ثبت برند برای شما انجام نمی شود.
برند شیرینی در طبقه 30 به ثبت می رسد و بنابراین استعلام برند نیز در همان طبقه انجام می شود. پس از استعلام برند باید سایر مراحل ثبت برند به عمل آید ، اما شایان ذکر است که پس از تایید اولیه اظهارنامه برند ، آن برند برای متقاضی در نظر گرفته می شود و دیگر برای دیگران قابلیت ثبت ندارد حتی اگر مراحل ثبت برند به اتمام نرسیده باشد.
مراحل ثبت برند شیرینی
پس از استعلام برند باید در سامانه اداره مالکیت ثبت اظهارنامه برند شیرینی انجام شود و سپس چنانچه ثبت اظهارنامه تایید شد ، مدارک بارگذاری گردد و پس از تایید مدارک ، باید ارسال مدارک و تشکیل پرونده صورت بگیرد .
سپس با مراجعه به سامانه و ورود کد پیگیری چنانچه مدارک نیز تایید شده باشد و نامه مکانیزه صادر شده باشد ، باید ثبت نام روزنامه رسمی مرحله اول انجام شود و پس از یک ماه مهلت قانونی اگر شکایتی مطرح نشده بود آگهی دوم چاپ می شود و چنانچه شکایتی مطرح بود باید جهت رفع آن اقدام کرد و سپس باید پیگیری های لازم جهت صدور تصدیق برند انجام شود .
نکته : جهت ثبت برند شیرینی اخذ جواز کسب از اتحادیه شیرینی فروشان لازم می باشد.
به هنگام استعلام برند تنها از برندهایی استعلام گرفته می شود که کلیه مراحل ثبت برند را طی کرده باشند و به همین دلیل ممکن است که برند مورد تقاضا با برندی که هنوز ثبتش به پایان نرسیده به تشابه بخورد و اعلامیه عدم پذیرش برای آن صادر شود.
منظور از یک ماه مهلت قانونی بین دو آگهی روزنامه برند این است که چنانچه کسی می خواهد مدعی شود که حقش پایمال شده یا از برند وی در این ثبت برند جدید تقلید شده است ، فرصت طرح شکایت داشته باشد.
مدارک لازم جهت ثبت برند شیرینی
- کامل نمودن دو رونوشت از اظهارنامه علامت.
- مدارک مثبت هویت متقاضی _ اشخاص حقیقی: (رونوشت شناسنامه و کارت ملی)/ اشخاص حقوقی: (آخرین روزنامه رسمی دلیل مدیریت،رونوشت شناسنامه و کارت ملی صاحبان امضاء)
- مدارک نماینده قانونی (در صورتی که درخواست به وسیله ی نماینده قانونی (وکیل، دارنده یا دارندگان حق امضاء برای اشخاص حقوقی و…) به عمل آید مدارک آن ضمیمه گردد.
- نمونه گرافیکی: رونوشت یا تصویر از علامت درخواستی حداکثر در ابعاد 10 در 10سانتی متر.
- در صورت سه بعدی بودن ارائه علامت به صورت نمونه گرافیکی یا تصویر دو بعدی به صورتی که که از شش زاویه متفاوت تهیه شود و در مجموع یک نمونه واحد را تشکیل دهند.
- ارائه مدارک دال بر فعالیت در رشته مربوط. به عنوان مثال جواز اعلامیه تأسیس از صنایع یا پروانه بهره برداری صنایع یا پروانه ساخت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی یا پروانه کسب و…
- استفاده از حق تقدم در صورتی که متقاضی یا متقاضیان ثبت بخواهند به استناد تقاضای ثبت یا ثبت خارج از کشور از مزایای حق تقدم (حداکثر 6ماه) استفاده نمایند می بایست مدارک مربوط به حق تقدم را مصادف با تسلیم اظهارنامه یا حداکثر ظرف مهلت 15 روز از آن تاریخ تسلیم کنند.
- رونوشت ضوابط و شرایط استفاده از علامت جمعی و تأییدیه مقام صلاحیت دار.
- رسید مربوط به پرداخت هزینه های قانونی ( برای ثبت علائم تجاری اعم از اظهارنامه و طبقات محصول به موجب قانون مبالغی تعیین گردیده که باید به حساب دولت واریز گردد.)
مزایای ثبت برند شیرینی
- ثبت برند، ضمانت کننده این است که مشتریان قادر می باشند محصولات را از یکدیگر تشخیص بدهند.
- ثبت برند، شرکتها را توانمند می نماید تا بتوانند محصولات شان را از یکدیگر متفاوت نمایند.
- ثبت برند، ابزار بازاریابی و اساس ایجاد وجهه و شهرت شرکتها هستند.
- با ثبت برند، اجازه استفاده از آنها به اشخاص ثالث داده میشود و منشا مستقیم درآمد از محل حق امتیازها میباشند.
- ثبت برند، جزء ضروری موافقتنامههای اعطای نمایندگی می باشند.
- این امکان وجود دارد که ثبت برند سرمایه و دارایی ازرشمند کسب و کار باشند.
- ثبت برند، شرکتها را تشویق مینمایند تا در حفظ و بهترشدن کیفیت محصولات سرمایهگذاری کنند.
- ثبت برند، می تواند جهت اخذ وام مفید باشد.