کارت بازرگانی يكي از مدرک های اصلي است كه در خصوص موضوع واردات _ صادرات كالا الزامی می باشد. کاربرد کارت بازرگانی در مواقع صادرات و واردات به خارج مطرح شده و یا در مواقعی که برند و لوگو دارای حروف غیر فارسی باشد. این کارت جزء يكي از پایه های مهم واساسي اين مبحث می باشد كه به وسیله اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران به وسیله مركز و يا شهرستان ها به اسم درخواست کنندگانی که شرایط لازم را دارند صادر می شود.
كارت بازرگاني ،مجوزي می باشد كه به شخص دارنده آن اعم از شخص حقيقي يا حقوقي به سبب ماده 2 قانون صادرات و واردات مصوب 1372/04/02 مجلس شوراي اسلامي اجازه داده مي شود تا به امر تجارت خارجي بپردازد.
بر پایه مقرراتي كه در حال حاضر در دست اجرا می باشد اعتبار كارت بازرگاني از تاريخ صدور به مدت زمان يكسال مي باشد تمديد كارت بازرگاني با ارائه مدارك لازم به منظور مدت زمان ذکر شده صورت می پذیرد و در دفعه های بعد هم به همين روال ادامه مي يابد.
کاربرد کارت بازرگانی به شرح ذیل می باشد:
در ضمن دربرداشتن كارت بازرگاني به منظور واردات / صادرات الزامي می باشد از این جهت در ضمن ثبت سفارش كالا جزء مداركي می باشد که به وسیله بانك ها از درخواست کننده اعتبار تقاضا می شود.
کاربرد کارت بازرگانی
به منظور صادر نمودن كارت بازرگاني همیشگی بايستی از روش اداره كل ثبت شركت هاي محل مبادرت به دریافت اظهارنامه ثبتي و گواهي پلمپ دفاتر نمود و بعد از آن به اتاق بازرگاني و صنايع و معادن يا اتاق تعاون مركز استان محل فعاليت بر حسب مورد رجوع نمود ، بعد از کامل کردن پرونده و امضا كارت در اتاق مربوط به منظور تاييد نهايي به اداره كل بازرگاني استان مربوطه رجوع نماید. كارت بازرگاني شركت هاي خارجي به منظور تاييد به اداره كارت بازرگاني وزارت ارسال مي گردد .
به سبب تصويب نامه شماره 80163/ت/68663 مورخ 17/12/76 *** شركت هاي تعاوني بايستی كارت بازرگاني خود را از اتاق هاي تعاون جمهوري اسلامي ايران اخذ کنند.
شرايط اخذ كارت بازرگاني به شرح ذیل می باشد :
اشخاص حقيقي ايراني
اشخاص حقيقي غيرايراني بایستی شرایطی به شرح ذیل را داشته باشند :