مجمع عمومی موسس در شرکت سهامی از اجتماع مالکان سهام تشکیل می گردد برای بررسی وظایف مجمع عمومی موسس باید مقررات مربوط به حضور عده لازم به منظور تشکیل مجمع عموم و آرای لازم برای اتخاذ تصمیمات در اساسنامه مشخص شود . بدین جهت برای آشنایی و کسب اطلاعات بیشتر ما در این متن شما را راهنمایی خواهیم کرد .
مجمع عمومی که مهم ترین و عالی ترین رکن شرکت است بنا به ماده 73 قانون تجارت مشتمل بر انواع ذیل می باشد :
مجمع عمومی موسس با رعایت مقررات این قانون تشکیل و پس از رسیدگی و احراز پذیره نویسی کلیه سهام شرکت و تادیه مبالغ لازم و شور درباره اساسنامه شرکت و تصویب آن ، اولین مدیران و بازرس یا بازرسان شرکت را انتخاب می کند و نیز مجمع عمومی موسس روزنامه کثیرالانتشار را که هر گونه دعوت و اطلاعیه برای صاحبان سهام تا تشکیل مجمع عمومی سالانه به طور منحصر در آن منتشر خواهد شد تعیین خواهد نمود.
مدیران و بازرسان شرکت باید کتباَ قبول سمت نمایند . قبول سمت بخودی خود دلیل برای این است که مدیر و بازرس با علم به تکالیف و مسئولیت های سمت خود عهده دار آن گردیده اند. از این تاریخ شرکت تشکیل شده محسوب می شود . ( ماده 17 )
مجمع عمومی موسس که برای شرکت های سهامی عام الزامی و برای شرکت های خاص غیر الزامی است و به منظور تاسیس شرکت بر اساس موازین قانونی و اطمینان شرکاء از این موضوع تشکیل می شود . طبق ماده 74 وظایف ذیل را بر عهده دارد :
وظایف مجمع عمومی موسس و نحوه انجام وظایف آن ها
به سبب ماده 75 در مجمع عمومی موسس حضور عده ای از پذیره نویسان که حداقل نصف سرمایه شرکت را ضمانت نموده باشند ضروری می باشد. اگر در نخستین دعوت اکثریت مذکور حاصل نشد مجامع عمومی جدید فقط تا دو نوبت توسط موسسین دعوت می شوند مشروط بر اینکه لااقل بیست روز قبل از برگزاری آن مجمع آگهی دعوت آن با قید دستور جلسه قبل و نتیجه آن در روزنامه کثیرالانتشار که در اطلاعیه پذیره نویسی معین شده است منتشر گردد.
مجمع عمومی جدید وقتی قانونی می باشد که مالکان حداقل یک سوم سرمایه شرکت در آن حضور داشته باشند . در هر یک از دو مجمع فوق کلیه تصمیمات باید با اکثریت دو سوم آراء حاضرین اتخاذ شود . در صورتی که در مجمع عمومی سوم اکثریت لازم حاضر نشد موسسین عدم تشکیل شرکت را اعلام می دارند.
تبصره – در مجمع عمومی موسس کلیه موسسین و پذیره نویسان حق حضور دارند و هر سهم دارای یک رای خواهد بود .
ماده 76- در صورتی که یک یا چند نفر از موسسین آورده غیر نقد داشته باشند موسسین بایستی قبل از مبادرت به دعوت مجمع عمومی موسسین نظر کتبی کارشناس رسمی وزارت دادگستری را در مورد ارزیابی و بررسی آورده های غیر نقد جلب و آن را جزء گزارش مبادرات خود در اختیار مجمع عمومی موسس بگذارند. در صورتی که موسسین به منظور خود مزایایی مطالبه کرده باشند بایستی توجیه آن به ضمیمه گزارش مزبور به مجمع موسس تقدیم شود.
برای کسب اطلاعات تکمیلی در زمینه وظایف مجمع عمومی تنها کافی است با کارشناسان مجرب ارزان ثبت در تماس باشید. ما در هر ساعت شبانه روز پاسخگوی شما عزیزان خواهیم بود. تنها کافی است تلفن را برداشته و با ما تماس بگیرید.