ورشکستگی شرکا در شرکت مختلط سهامی

در زمان حیات یک شرکت امکان ورشکستگی و انحلال آن وجود خواهد داشت . در صورت مواجه شدن با ورشکستگی شرکا در شرکت مختلط سهامی بهتر است در ادامه این متن با ما همراه بوده تا نکات مهمی را در این مورد به شما آموزش دهیم تا در کم ترین زمان به اهداف قانونی خود دست یابید.

ورشکستگی شرکا در شرکت مختلط سهامی

شرکت مختلط سهامی دارای دو نوع شرکاء می باشد یک نوع از شرکاء شرکت ضامن دارایی های شرکت هستند و نوع دیگر سهامدار این شرکت هستند، این اشخاص در برابر شرکت مختلط سهامی هر کدام مسئولیت متفاوتی را دارند.

بنابراین ورشکستگی شرکا در شرکت مختلط سهامی چندان تأثیری در شرکت مختلط سهامی ندارد، ورشکستگ شرکاء زمانی منجر به انحلال شرکت مختلط سهامی می شود که مدیر تصفیه تقاضای انحلال را کرده باشد و ظرف شش ماه از تقاضا مدیر تصفیه گذشته باشد و شرکت اقدامی را برای انصراف مدیر تصفیه انجام نداده باشد.

مدیریت در شرکت های مختلط سهامی به عهده شرکاء ضامن می باشد و در این شرکت ها بیشترین نقش را شرکاء ضامن به دلیل بیشترین مسئولیت دارند.

در صورت ورشکستگی شرکت مختلط سهامی در صورتی که شرکاء سهامدار کلیه سهام خود را پرداخت نکرده باشند، مدیر تصفیه وظیفه وصول سهام را دارد، درصورتی که انحلال شرکت مختلط سهامی به هر دلیلی به جز ورشکستگی باشد طلبکاران می توانند به سایر سهامداران مراجعه نماند ولی تا زمانی که شرکت فعال است طلبکاران تا زمانی که مفاصا حساب دریافت نکردند نمی توانند بابت طلب خود به شرکاء مراجعه کنند.

ورشکستگی شرکا شرکت مختلط سهامی

در شرکت مختلط سهامی ورشکستگی اعضاء با مسئولیت محدود هیچ تأثیری در شرکت مختلط سهام ندارد اما اگر اعضاء ضامن در شرکت مختلط سهامی ورشکست شوند این امر موجب ورشکستگی شرکت مختلط سهامی نیز می شود، بنابراین طی 6 ماه از نامه تقاضای انحلال مدیر تصفیه اگر شرکت ورشکسته اقدامی جهت رفع ورشکستگی خود نکند شرکت مختلط سهامی انحلال میابد.

تفاوت انحلال و ورشکستگی

انحلال به منظور پایان شخصیت حقوقی می باشد در حالی که ورشکستگی به منظور عدم توانایی مالی شرکت در پرداخت دیون و طلب های شرکت است، انحلال می تواند زمینه های مختلفی داشته باشد از جمله ورشکستگی شریک ضامن، انحلال به موجب مجمع عمومی فوق العاده، انحلال به موجب درخواست طلبکاران شریک ضامن و…. اما ورشکستگی زمانی است که شرکت قادر به پرداخت دیون خود نباشد و به موجب حکم دادگاه انجام می شود.

شرایط حقوقی شرکاء در شرکت مختلط سهام

همان طور که در مقدمه هم اشاره داشتیم شرکت مختلط سهامی دارای دو نع شریک است شرکاء سهامدار این نوع شرکت مسئولیت محدود به میزان مبلغ اسمی سهام خود دارند و طلبکاران نمی توانند بیشتر از میزان مبلغ سرمایه ای که تعهد کرده اند مراجعه نمایند اما شرکاء ضامن در شرکت مختلط سهامی نسبت به کل بدهی های شرکت مسئولیت دارند و میزان تعهد این شرکا در خصوص کل بدهی ها شرکت می باشد بنابراین طلبکاران نسبت به کل طلب خود می توانند به سرمایه شرکاء ضامن مراجعه نمایند.

انحلال و تصفیه در شرکت مختلط سهامی

در موارد زیر شرکت مختلط سهامی انحلال پیدا می کند.

  1. در صورتی که همه شرکاء تقاضای انحلال شرکت را داشته باشند.
  2. هر کدام از شرکاء شرکت به تنهایی از دادگاه تقاضای انحلال شرکت مختلط سهامی را داشته باشد و دلایل ارائه شده شریک موجب اقنای دادگاه شود و دادگاه حکم انحلال شرکت را صادر نماید که در این صورت انحلال به موج حکم دادگاه بوده است.
  3. به موجب ماده 137 ق.ت درخواست فسخ از طرف یکی از شرکاء ارائه شده باشد.
  4. به موجب ماده 138 ورشکستگی یکی از شرکاء ضامن موجب انحلال شرکت مختلط سهامی می شود.
  5. به موجب محجوریت یا فوت هر یک از شرکاء شرکت مختلط سهامی منحل می شود.

تصفیه در شرکت مختلط سهام بر عهده مدیران و یا شرکاء ضامن می باشد و در صورتی که شرکاء ضامن تمایل داشته باشند می توانند در بین اعضاء یا خارج از اعضاء شرکت کسی را به عنوان مدیر تصفیه اقدام نماید در صورتی که بین اعضاء ضامن اختلاف نظری در خصوص مدیر تصفیه وجود داشته باشد، شخصی به حکم دادگاه مدیر تصفیه تعیین می شود.

در صورت تمایل اعضاء سهامدار نیز می توانند اشخاصی را برای نظارت به کارکرد مدیر تصفیه تعیین کنند. مدیره تصفیه مسئولیت اتمام کار های جاری، و انجام تعهدات شرکتو دریافت و مطالبه طللب های شرکت و نیز وصول آنها و نیز تقسیم عادلانه دارایی های شرکت را بر عهده دارد.

در صورت انحلال شرکت مختلط سهامی شرکاء سهامدار باید مبلغ سرمایه تعهد کرده را پرداخت نماید در صورتی که هنوز سرمایه را پرداخت نکرده باشد و یا پرداخت کرده باشد و دریافت کرده باشد طلبکار شرکت می تواند نسبت به میزان سرمایه تعهد شده شریک سهامدار به وی مراجعه نماید، در صورت ورشکستگی شرکت مختلط تمامی تصفیه حساب ها به عهده مدیر تصفیه می باشد.

انحلال شرکا در شرکت مختلط سهامی تنها در یک صورت در این شرکت تأثیر گذار می باشد آن هم ورشکستگی شریک ضامن است زیرا هویت اعضاء ضامن در شرکت مختلط سهامی بسیار دارای اهمیت است.

چنانچه به دنبال انحلال شرکت مختلط سهامی هستید و یا نیاز به ارائه تغییراتی در این زمینه دارید می توانید هم اکنون با کارشناسان و متخصصان حقوقی ارزان ثبت هم اکنون تماس حاصل نمایید، متخصصان ما 24 ساعته پاسخگو هستیم.

به این مقاله امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *




Enter Captcha Here :