خانه > ثبت برند > ثبت علامت تجاری

ثبت انواع علامت تجاری فوری

ثبت علامت تجاری

فهرست مطالب
فرم مشاوره رایگان

همانطور که باید بدانید معنی دیگر علامت تجاری همان برند بوده که بیشتر در متمایز ساختن اشیا و محصولات مشابه کاربرد دارد و برای دانستن نحوه ثبت علامت تجاری  باید اطلاعات کامل را داشت که ما در ادامه به تشریح آن ها خواهیم پرداخت. تنها کافی است با ما در ادامه همراه باشید.

علامت تجاری چیست ؟

برای اکثر مردم جهان و به خصوص ایرانی ها علامت تجاری فقط یک معنا دارد و آن برچسب و اتیکتی است که به انواع پوشاک متصل میشود یا نشانی است که لوازم خانه دارند.

ولی باید بدانید که علامت تجاری تنها متعلق به یک محصول نیست و انواع محصولات ازجمله کالاهای مختص به مصرف مشتریان، کالاهای صنعتی و حتی خدمات، همگی قابلیت دارابودن علامت تجاری را دارند. تعریف علمی علامت تجاری اسم، سمبل، نشان، طرحی خاص و یا ترکیبی از همه اینهاست که به منظور متمایز کردن کالای یک شرکت از شرکت های دیگر است.

هرچند که علامت تجاری در واقعیت معنای عمیق و وسیع تری دارد و مدیران، علامت تجاری را ابزاری برای شناخته شدن، شهرت و جذب مشتری می دانند. پس این گونه می توان گفت که ارزش علامت تجاری تنها به نام و نشان آن نیست، بلکه آنچه که یک کالای علامت تجاریدار را از یک کالای بدون علامت تجاری جدا می سازد، تصوری است که مشتریان از یک علامت تجاری خاص برای خود در ذهن دارند و باتوجه به آن، نوعی ارتباط خاص با آن علامت تجاری برقرار می کنند.

ثبت علامت تجاری

جهت ثبت علامت تجاری یا برند بعد از مشخص شدن برندتان و قابلیت ثبت آن باید مراحل ثبت علامت تجاری را یکی یکی طی کنید ، که این مراحل نیاز به آشنایی با مسائل حقوقی و اصطلاحات ثبتی دارد لذا توصیه می کنیم مراحل ثبت علامت تجاری را به کارشناسان ثبتی بسپارید.

ابتدا باید برند یا علامت تجاری خاص خود را طراحی کنید و سپس ثبت نام در سایت اداره مالکیت صنعتی که مرجع ثبت برند درایران است انجام شود. در این مرحله اظهارنامه ثبت علامت تجاری باید به صورت تخصصی تنظیم گردد . پس از تکمیل اظهارنامه مدارک مورد نیاز را آپلود کرده و منتظر ابلاغیه تایید یا رفع نقص مدارک بمانید.

سپس مدارک و اظهارنامه شما در صف بررسی کارشناسی قرار می گیرد ، بعد از طی مدت زمان لازم کارشناس مربوطه پرونده شما را بررسی کرده ظرف 35-40 روز کاری پذیرش یا رد پرونده ابلاغ می گردد، که پس از این مراحل می بایست جهت پرداخت وجه حق الثبت و حق الدرج آگهی اقدام نمود.

پس از انتشار آگهی نیز روند تکمیل پرونده تا صدور گواهی ثبت علامت تجاری انجام شود. تمامی این مراحل توسط ارزان ثبت برای شما متقاضیان ثبت علامت تجاری و ثبت برند انجام می شود.

توضیحات تکمیلی در خصوص علامت تجاری

یک علامت تجاری موفق، حس اعتماد به کیفیت کالا را در ذهن مشتری افزایش می دهد و مشتری را مشتاق به خرید کالا می کند. درواقع وظیفه علامت تجاری نه تنها شناخت نیاز مشتریان، بلکه پاسخ به این نیازها به صورت دلخواه شان است.

این یکی از مهمترین اصولی است که موجب موفقیت شرکت هایی می شود که به علامت تجاری خود ارزش می گذارند و آن را تقویت می کنند.

بحث آگاهی از علامت تجاری و تصور ذهنی مشتریان نسبت به علامت تجاری از دیدگاه متخصصان علامت تجاری بسیار مهم است. آگاهی از علامت تجاری به معنای آن است که مصرف کننده به هنگام خرید کالای موردنیاز خود، از وجود یک علامت تجاری خاص اطلاع دارد و در مراحل تصمیم گیری برای خرید، آن علامت تجاری را لحاظ می کند. اما مبحث با اهمیت دیگر، بحث تصور ذهنی مصرف کنندگان نسبت به یک علامت تجاری خاص است.

مفهوم علامت تجاری

در واقع علامت تجاری آن مفهومی است که در ذهن مصرف کننده در راتباط با زوایای مختلف یک محصول ساخته می شود، بدین معنی که یک علامت تجاری نه تنها معرفی کننده یک محصول می باشد، بلکه ذهن مصرف کنندگان را کاملا با مفهوم، کارائی و ملزم بودن آن آشنا می سازد.

براساس آنچه که گفت شد، متخصصان علامت تجاری و بازاریابی معتقدند زمانی که یک علامت تجاری به صورت قوی در ذهن مصرف کننده نقش بسته باشد، در هر موقعیتی که مصرف کنندگان نسبت به خرید محصول تصمیم گیرنده هستند، می تواند موجب پیروزی یک کمپانی بر رقبایش شود؛ چراکه مصرف کنندگان با این تصویر، یک سری از مفاهیم به صورت هم زمان در ذهنشان تداعی خواهد شد که به انتخاب آن علامت تجاری به عنوان کالای مورد تایید برای خرید نهایی کمک خواهد کرد. به عنوان مثال می توان به علامت تجاری اپل اشاره کرد.

بسیاری از مشتریان براساس نظرسنجی های متفاوت، با شنیدن علامت تجاری اپل به یاد تکنولوژی، خلاقیت، سهولت در استفاده، جذابیت و هیجان انگیزبودن می افتند و این دقیقا به معنای تصور مشتریان از یک علامت تجاری خاص است.

علامت تجاری مفهوم پیچیده ای است و دارای ابعاد بسیار زیاد و قابل توجهی است. علیرغم فعالیت گسترده ای که بسیاری از شرکت ها در زمینه ساخت علامت تجاریشان می کنند، ساختن علامت تجاری موفق کار ساده ای نیست و با کوچک ترین اشتباه، یک علامت تجاری می تواند دچار آسیب جدی شود. ارزان ثبت راه حل سریع و آسان ثبت علامت تجاری شماست.

مدارک مورد نیاز برای ثبت علامت تجاری

به منظور کلیه ی فعالیت ها ثبت علامت تجاری قادر می باشد به دو شکل حقیقی و حقوقی ثبت شود.مدارک مورد نیاز جهت ثبت علامت تجاری به شرح ذیل می باشد:

شخص حقیقی

  1. رونوشت شناسنامه ارائه گردد.
  2. رونوشت کارت ملی ارائه گردد.
  3. در صورتی که از حروف لاتین در برند استفاده شده باشد رونوشت کارت بازرگانی ارائه گردد.
  4. رونوشت مجوز فعالیت اعم از جواز تاسیس،پروانه ی بهره برداری،پروانه ی ساخت،جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هر گونه گواهی فعالیتی که از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولتی صادر شده باشد ارائه گردد.

شخص حقوقی

  1. رونوشت شناسنامه ارائه گردد.
  2. رونوشت کارت ملی ارائه گردد.
  3. رونوشت روزنامه ی  تاسیس و آخرین تغییرات شرکت ارائه گردد شایان ذکر است که از آخرین تغییرات شرکت نباید بیش از دو سال گذشته باشد.
  4. رونوشت مجوز فعالیت اعم ازجواز تاسیس،پروانه ی بهره برداری،پروانه ی ساخت،جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هر گونه گواهی فعالیتی که از سازمان های نظارتی و حاکمیتی دولتی صادر شده باشد ارائه گردد.
  5.  در صورتی که در برند از حروف لاتین استفاده شده باشد کارت بازرگانی ارائه گردد.

نکته:در صورتی که در تصویر علامت یا نام مورد نظر شما جهت ثبت کلمه یا حروف لاتین استفاده نشده باشد،ارائه ی کارت بازرگانی الزامی نخواهد بود.

مزایای ثبت علامت تجاری
مزایای ثبت علامت تجاری

مزایای ثبت علامت تجاری

  1. حق استفاده منحصر به فرد برند تنها برای کسی که برند خود را ثبت نموده باشد شناخته می شود.
  2. ثبت برند، ضمانت کننده این است که مشتریان توانایی این را دارند تا محصولات را از یکدیگر تشخیص بدهند.
  3. ثبت برند برای محصولات و شرکت و خدمات شما شهرت و وجهه را به ارمغان می آورد.
  4. ثبت برند،شرکت ها را تشویق می نماید تا در حفظ و بهتر شدن کیفیت محصولات سرمایه گذاری نمایند.
  5. ثبت برند،شرکتها  را توانمند می نماید تا محصولاتشان را از هم متفاوت نمایند.
  6. این امکان وجود دارد که ثبت برند جهت اخذ وام سودمند باشند.
  7. ثبت برند، قادر می باشد جهت سهامداران ارزش افزوده سهام ایجاد نماید و سبب کسب درآمد بیشتر شرکت گردد.
  8. برندی که به ثبت رسیده است قابلیت نقل و انتقال را دارد بنابراین می توان آن را نقل و انتقال داد.
  9. این امکان وجود دارد که ثبت برند سرمایه و دارایی مهم و با ارزش کسب و کار و فعالیت باشند.
  10. ثبت برند جزء الزامی و ضروری موافقت نامه های اعطای نمایندگی محسوب می شود.

مراحل ثبت علامت تجاری

پس از انتخاب نام مناسب برای ثبت برند، اولین گام استعلام نام برند است که با این کار شما می توانید متوجه شوید این برند قبلا به ثبت رسیده است یا خیر؟ برای اینکه اظهارنامه شما به این دلیل رد نشود ابتدا از نام انتخابی شما استعلام بگیرد.

بعد از تایید نام برند و انتخاب آن می توانید وارد سامانه http://iripo.ssaa.ir شوید و مطابق محصول خود اظهارنامه را تکمیل و مدارک لازم جهت ثبت برند را ارسال نمایید. پس از انجام این مراحل برای پیگیری امور به شما کد پیگیری داده می شود.

در ادامه پاسخ اداره می تواند به سه حالت رد پرونده، اخطار نقص و آگهی نوبت اول باشد که اگر آگهی نوبت اول باشد یعنی هیچ مشکلی در اطلاعت وارد شده وجود ندارد. پس از انتشار آگهی نوبت اول مدارک به اداره مالکیت معنوی فرستاده می شود که در این صورت باید هزینه ی روزنامه رسمی اول و حق الثبت واریز شود.

با توجه به زمان مشخص شده اگر فردی به صورت شخص و یا اشخاصی نسبت به برند شما هیچ اعتراضی نداشته باشند باید نسبت به آگهی نهایی و دریافت برند اقدام نمایید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط به این مقاله