خانه > ثبت شرکت > راهنمای جامع ثبت شرکت گردشگری

ثبت شرکت در ایران

راهنمای جامع ثبت شرکت گردشگری

فهرست مطالب
فرم مشاوره رایگان

از جمله شرکتهایی که طرفدار بسیاری به خود جلب کرده است شرکت گردشگری می باشد. همانطور که از اسم این نوع شرکتها مشخص است تفریح و مسافرت و سیاحت الویت کار انها می باشد. در ادامه به نکات مهمی در زمینه ثبت شرکت گردشگری می پردازیم.

ثبت شرکت گردشگری

عموما اشخاصی که تصمیم به گردش و تفریح در کشورهای دیگه و یا همان کشور را دارند می توانند به شرکتهای گردشگری مراجعه نمایند.

از جمله وظایف شرکت گردشگری، بررسی کردن نوع سفر و مقصد و اقامت و زمان رفت و برگشت و… را بررسی می نمایند.

اولین مرحله جهت ارائه خدمات مسافرتی اخذ مجوز از وزارت راه و ترابری می باشد. در صورتی که قصد ارائه خدمات سیاحتی و جهانگردی داشته باشد مجوز لازم را از وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی اخذ نماید. از این مورد به این صورت می شود استنباط کرد که جهت هر فعالیت گردشگری باید از سازمان مرتبط با آن مجوز لازم را اخذ نمایید.

اما این سوال در ذهن ایجاد می شود که چگونه شرکت گردشگری را ثبت نمایید.

انواع گردشگری

  1. گردشگری بازاری.
  2. گردشگری درمانی.
  3. گردشگری مذهبی.
  4. گردشگری تفریحی.
  5. گردشگری همایشی.
  6. اکو توریسم یا گردش در طبیعت.
  7. گردشگری الکترونیک (Tourism) یا همان گردشگری مجازی.

شرایط متقاضیان ثبت شرکت گردشگری

الف- شرایط اشخاص حقوقی

  • تابعیت ایران داشته باشند.
  • موضوع فعالیت شخص حقوقی با فعالیت های موضوع آیین نامه نظارت بر تاسیس و فعالیت دفترهای خدمات مسافرتی، سیاحتی، جهانگردی و زیارتی ارتباط داشته باشد.

ب- شرایط اشخاص حقیقی

  • تابعیت ایران داشته باشند.
  • به دین اسلام یا سایر ادیانی که در قانون اساسی به رسمیت شناخته شده است متدین باشد.
  • مطابق تایید مراجع ذی صلاح به مواد مخدر اعتیاد نداشته باشد.
  • گواهی عدم سوء پیشینه ارائه گردد.
  • حداقل 25 سال سن داشته باشند.
  • ارائه کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت از آن برای متقاضیان مرد الزامی است.
  • حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی باید داشته باشند.
  • اشتغال دیگری که مانع فعالیت مورد نظر باشد را نباید داشته باشند.
  • حداقل 3 سال سابقه کار مفید مرتبط با فعالیت مرتبط و صلاحیت شغلی داشته باشند.

مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت گردشگری

  • ارائه کارت ملی و شناسنامه (کپی برابر اصل)
  • ارائه اخرین مدرک تحصیلی (کپی برابر اصل)
  • ارائه کارت پایان خدمت برای آقایان (کپی برابراصل)
  • تعداد 6 قطعه عکس 4*3.
  • اظهارنامه رسمی ثبت شده شرکت (مرتبط با اشخاص حقوقی)
  • ارائه مدارک و سوابق بیمه و هم چنین سوابق فعالیت کار.
شرایط مجوز ثبت شرکت گردشگری
شرایط مجوز ثبت شرکت گردشگری

شرایط مجوز ثبت شرکت گردشگری

مجوز ثبت شرکت گردشگری بستگی به موضوع این نوع شرکت دارد، به طور کلی سه بند مجوز برای شرکت های گردشگری تعریف شده است که بسته به فعالیتی که شرکت گردشگری می خواهد انجام دهد با هم فرق می کنند.

مجوز بند الف: سازمان هوایی و هواپیمایی کشوری: شرکت های گردشگری اگر بخواهند بلیط فروشی کنند و یا با شرکت های حمل و نقل هوایی و زمینی کار کنند باید مجوز ثبت شرکت گردشگری را از سازمان حمل و نقل هوایی و هواپیمایی کشوری دریافت کند.

در موضوع این نوع شرکت های گردشگری زمینه های متعدد فعالیت را می توان آورد، علاوه بر این شرکت های گردشگری که مجوز خود را از سازمان هوایی و هواپیمایی کل کشور دریافت می کند باید تیپ خاص اساسنامه سازمان هواپیمایی کل کشور را در شرکت خود ارائه نماید.

مجوز بند ب: میراث فرهنگی: برخی از شرکت های گردشگری مجوز خود را باید از میراث فرهنگی دریافت کنند، اداره میراث فرهنگی مجوز ثبت شرکت گردشگری را برای موضوعاتی مانند برگزاری تور های گردشگری، رزرو اقامتگاه و رزرواسیون های گردشگری صادر می کند و دامنه فعالیت این شرکت ها محدود به موارد برگزاری تور می باشد و مجاز به بلیط فروشی و یا انجام امور چارتری نیستند و برای ثبت شرکت گردشگری با دریافت مجوز بند ب باید تیپ اساسنامه خاص سازمان میراث فرهنگی را برای ثبت شرکت گردشگری با مجوز بند ب استفاده کنند.

مجوز بند پ: سازمان حج و زیارت: این مجوز تنها به شرکت های گردشگری داده می شود که در موضوع شرکت مورد نظر از عناوین برگزاری تور های زیارتی و همچنین اجرای تور های زیارتی به کربلا، مکه، مشهد، قم و… را در زمینه فعالیت خود دارد.

مراحل ثبت شرکت گردشگری

ابتدا نوع شرکت تجاری و اعضاء شرکت مشخص شوند سپس بر اساس موضوعی که می خواهید فعالیت کنید باید به ارگان مربوطه مراجعه نمایید بعد از دریافت نامه مبنی بر ثبت شرکت باید درخواست خود را از سامانه اداره ثبت شرکت ها ثبت کنید .

در این سامانه بر حسب نوع شرکت و اعضاء باید اطلاعات را وارد و ثبت نهایی کنید بعد از این باید در طی دو روز منتظر تایید اسم شرکت باشید که بعد از تایید اسم شرکت با نامه تاییدیه نام باید به سازمان صادر کننده مجوز مراجعه کنید و تیپ اساسنامه ارگان صادر کننده مجوز را دریافت کنید و بر اساس آن اساسنامه را شرکت نمایید و سپس اوراق و اسناد را باید به اداره ثبت شرکت ها پست نمایید تا شرکت گردشگری ثبت شود و آگهی تأسیس آن صادر شود.

بعد از ثبت نهایی و دریافت اوراق از اداره ثبت شرکت ها باید روزنامه های تاسیس در هر یک از روزنامه های رسمی و کثیر الانتشار به طور جداگانه باید منتشر شود.

هزینه ثبت شرکت گردشگری

هزینه ثبت شرکت گردشگری بر اساس سایر شرکت های تجاری شامل هزینه ثبت، روزنامه رسمی و کثیرالانتشار، هزینه ابطال تمبر و هزینه پست به طور کلی هزینه ای که باید برای ثبت شرکت گردشگری پرداخت شود و در خصوص سایر هزینه های دریافت جواز هزینه مورد نظر بر اساس بند های مجوزی با هم متغییر است.

در آخر از اینکه با ما در این مقاله همراه بوید بسیار سپاس گذار هستیم و چنانچه قصد تاسیس شرکت را دارید باید از کارشناس و مشاورانی که تجربه کافی در امور ثبتی را دارند مشاوره دریافت کنید چرا که ثبت شرکت به دلیل متنوع بودن موضوعات ثبت و متعدد بودن ارگان های صادر کننده مجوز ثبت آن پیچیدگی خاصی دارد.

مجتمع حقوقی و ثبتی ارزان ثبت با بیش از دو دهه تجربه و دانش ثبتی با تیم مشاوران حرفه ای هم اکنون به سوالات حقوقی و ثبتی شما در زمینه ثبت شرکت گردشگری پاسخ داده می شود.

به این مقاله امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط به این مقاله