روش آسان تشکیل پرونده مالیاتی

تشکیل پرونده مالیاتی

قوانین تجارت برای هر شخصیت حقوقی که ثبت آن در اداره ثبت شرکتها به پایان رسیده است در جهت تشکیل پرونده مالیاتی در واحد مالیاتی می باشد . در این متن به نحوه تشکیل پرونده های مالیاتی در شرکت ها پرداختیم . با ما در ادامه همراه باشید.

تشکیل پرونده مالیاتی

تمامی شرکت ها و موسسات وظیفه دارند پس از تاسیس شرکت با مراجعه به اداره امور مالیاتی کشوری اقدام به تشکیل پرونده مالیاتی بدهند و مالیات آن را که به میزان دو در هزار از سرمایه کل شرکت است را پرداخت کنند. شرکتها تا 2 ماه پس از تاسیس موظفند تشکیل پرونده دارایی کنند.

مدارک مورد نیاز جهت تشکیل پرونده مالیاتی

  • نسخه اصل و کپی کلیه مدارک شرکت ( اساسنامه، اظهارنامه، شرکتنامه، تقاضانامه، روزنامه رسمی، مهر شرکت )
  • نسخه اصل و کپی آخرین تغییرات در روزنامه رسمی ( در صورت وجود تغییرات )
  • نسخه اصل و کپی مدارک شناسایی اعضای شرکت
  • تکمیل دفترچه مشخصات شناسایی شرکت
  • گواهی امضای صاحبان امضای مجاز اشخاص حقوقی در دفتر خانه اسناد رسمی
  • فیش واریزی دو در هزار سرمایه ابتدایی شرکت
  • فیش آب و برق و تلفن و گاز دفتر شرکت
  • وکالت نامه یا معرفی نامه کتبی از طرف شرکت ( چنانچه مدیر عامل حضور نداشته باشد).
  • اجاره نامه یا سند مالکیت دفتر شرکت به نام شرکت

دلایل تشکیل پرونده مالیاتی

تشکیل پرونده مالیاتی بنا به دلایل ذیل الزامی است:

  • هر شرکتی الزامی است که کداقتصادی داشته باشد .
  • تشکیل شدن پرونده مالیاتی در جهت تعیین مالیات پرداختی می باشد . کلیه شرکتها باید ابتدا تشکیل پرونده دهد که بتواند در پایان سال مالی اظهارنامه مالیاتی شرکت خود را به اداره دارایی ارائه دهند .
  • 3.به موجب قوانین سازمان مالیات و دارایی،در صورت عدم تشکیل پرونده مالیاتی،شرکت مرتکب جرم شده است.
  • موسسین شرکت ها توجه داشته باشند، تشکیل پرونده دارایی حتی در صورت عدم فعالیت شرکت الزامی است و برای اعلام عدم فعالیت و عدم پرداخت مالیات به آن احتیاج می باشد.در غیر این صورت ، مشمول جریمه مالیاتی می شوید.
  • جهت تعیین حوزه مالیاتی و تشکیل پرونده دارایی ، می بایست با در دست داشتن مدارک مورد نیاز به نزدیک ترین اداره امور مالیاتی مربوط به شرکت ها مراجعه فرمایید.

 

تشکیل پرونده مالیاتی
نحوه تشکیل پرونده مالیاتی شرکت

 

نکته های مهم در تشکیل پرونده مالیاتی

  • توجه داشته باشید که در ارائه آدرس محل دفتر اصلی شرکت تجاری اگر بدور از استانداردها ارائه شود قادر به ایجاد پرونده نیست و برای ایجاد پرونده به اجاره نامه و یا مدارک مالکیت محل اصلی را ارائه کنید. برای بررسی صحت آدرس اعلام شده، واحدهای مالیاتی اقدام به بازدید حضوری  می کنند.
  • اگر شرکتی تازه تاسیس شده باشد و یا اقدام به انجام فعالیتی نداشته باشد، باید عدم فعالیت شرکت را اعلام کند. برای اعلام نمودن عدم فعالیت، باید ایجاد پرونده در ادارات مالیات کنید.
  • اگر مدت زمان کلی تشکیل شرکت و روش های تشکیل پرونده مالیاتی بیشتر از یک سال مالی از زمان فعالیت باشد باید گواهی عدم ایجاد پرونده را به اداره ارائه دهد.

مراحل تشکیل پرونده مالیاتی

دولت برای اشخاص حقوقی فرصت 2 ماه در نظر گرفته شده است که بتواند تشکیل پرونده را در اداره دارایی انجام دهد . باید این نکته توجه شود که شرکتی که کد اقتصادی نداشته باشد این امکان برای آن وجود ندارد که کد اقتصادی را اخذ نماید . شرکتی که  کداقتصادی نداشته باشد امکان فعالیت ندارد . هم چنین این امکان وجود ندارد که حتی اظهارنامه مالیاتی را ارائه دهید .

آخر اینکه چنانچه شرکت برای تشکیل پرونده مالیاتی در زمان مقرر، اقدام نکند به موجب قانون سازمان مالیات و دارایی مرتکب جرم شده است.

در واقع، تشکیل پرونده مالیاتی به معنای آن است که شرکت به سازمان امور مالیاتی اعلام نماید که چنین شرکتی تاسیس شده و طبق قانون دو در هزار سرمایه شرکت را پرداخت نماید.

در غیر این صورت مشمول جریمه مالیاتی دو برابر مبلغ اولیه خواهد شد. به عبارت دیگر در صورت عدم تشکیل پرونده و پرداخت حق التمبر دارایی ظرف دو ماه ، به جای 2 در هزار ، معادل 6 در هزار سرمایه ثبت شده باید پرداخت نمایید.

لازم به ذکر است بر اساس طرح جامع مالیاتی، اداره کل مالیات بر درآمد ( عملکرد ) پس از تکمیل و تشکیل پرونده، جهت ارائه مفاصا حساب مالیاتی، از اداره کل مالیات بر ارزش افزوده استعلام می کند. لذا در اداره کل مالیات بر ارزش افزوده نیز می بایست برای تشکیل پرونده اقدام نمایید.

در جهت مشخص کردن حوزه مالیات خود باید به نزدیکترین اداره امور مالیاتی خود مراجعه نمایید ابتدا در جهت ارائه آدرس دقیق محل فعالیت کدپستی را از اداره پست نیز اخذ نمایید . سپس اقدام به درخواست کد اقتصادی نمایید . که باید مدارکی را نیز برای اخذ آن ارسال نمایید.

برای انجام امور مالیاتی خود در شرکتها تنها با یک تماس می توانید امور خود را انجام داده و آن ها را از طریق موسه حقوقی ارزان ثبت پیگیری کنید .

به این مقاله امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *




Enter Captcha Here :