چگونه دانش بنیان شویم ؟

چگونه دانش بنیان شویم ؟
شرکتها یا موسسات دانش بنیان همانطور که از نامشان پیداست شرکتها یا موسساتی هستند که بر محوریت علم و دانش استوار هستند به این معنا که به تولید کالای دانش بنیان یا طراحی آن مشغول باشند و یا به نوعی فعالیت تحقیقاتی دانش بنیان انجام دهند.
شرکتها می توانند با موضوع فعالیت مرتبط اعم از مسئولیت محدود ، سهامی خاص و یا موسسه غیرتجاری دانش بنیان شوند البته چنانچه شرایط دانش بنیان شدن را پس از ثبت شرکت داشته باشند. شرکتهای دانش بنیان زیر نظر بنیاد ملی نخبگان و وابسته به معاونت دانش بنیان وزارت علوم می باشند.

چگونه دانش بنیان شویم ؟

وجود حداقل یک عضو از اعضای هیات مدیره با مدرک دکترا و نیز عضویت هیات مدیره در شرکت دانش بنیان لازم می باشد به علاوه شرکتها برای دانش بنیان شدن باید یک اختراع مورد تایید مرکز رشد یا بنیاد نخبگان داشته باشند.

مزایای شرکت دانش بنیان

شرکتهای دانش بنیان به دلیل ماهیتشان که تولید علم ودانش و کاربرد آنها در جامعه است ، بعضاً از معافیتهای مالیاتی برخوردار هستند. به علاوه این شرکتها می توانند از تسهیلات و وام های دولتی با بهره کم استفاده کنند و در صورت تازه تاسیس بودن می توانند از امکانات اجاره محل کار با نرخ پایین نیز برخوردار شوند.

انواع شرکت دانش بنیان

شرکتهای دانش بنیانی که با مشارکت دانشگاهها تاسیس می شوند یعنی دانشگاه یا دانشکده ای جز اعضای آن هستند که در این صورت میزان سهم الشرکه آنها در شرکت اگر بیش از 50% باشد شرکت دانش بنیان دولتی می باشد و در غیر این صورت شرکت دانش بنیان خصوصی خواهد بود .

به علاوه شرکتهای دانش بنیان نوپا هم وجود دارند که می توانند با اجاره محل کار در پارکهای رشد و فناوری آغاز به کار کنند . شرکتهای دانش بنیان دولتی از حمایتهای قانونی برای شرکتهای دانش بنیان برخوردار نخواهند شد.

مراحل ثبت شرکت دانش بنیان

در ابتدا تقاضای ثبت نام اینترنتی از طریق سامانه بنیاد ملی نخبگان و ارائه ایده محوری و مدارک و اطلاعات مربوط به آن باید انجام شود و سپس باید منتظر تاییدیه تقاضایتان بمانید و سپس با رجوع به مرکز رشد تشکیل پرونده داده مدارک خود را ارائه کنید و فرم های مربوطه را پر کنید و منتظر انجام بررسی های اولیه پرونده تان بمانید .

در مرحله بعدی منتظر اعلام نتیجه بررسی پرونده خود بمانید و سپس به شما اعلام میشود که در جلسه شورای پژوهشی در پژوهشکده مربوطه شرکت کنید و از ایده های دانش بنیان و فعالیت های خود دفاع کنید و سپس منتظر اعلام رای داوری نهایی بمانید و سپس در صورت پذیرش شما به عنوان شرکت دانش بنیان می توانید در پارک رشد یا در محلی که خود برای شرکت مقرر کرده اید آغاز به کار کنید.

نکته : جهت ثبت شرکت دانش بنیان ابتدا باید شرکت یا موسسه ای را در اداره ثبت شرکتها به ثبت رسانده و مراحل بعد از ثبت نیز نزد اداره دارایی تکمیل گردد و سپس شرکت خود را دانش بنیان کنید. یعنی ابتدا ثبت شرکت کنید و  سپس برای دانش بنیان شدن اقدام کنید.

انواع شرکت های دانش بنیان

1-شرکت هایی که مالکین آن فقط اعضای هیأت علمی هستند.

در صورتی که سهام دانشگاه کم تر از 50 درصد باشد، شرکت دانش بنیان شرکتی خصوصی است که باید تابع قانون تجارت باشد و در اداره ثبت شرکت ها ثبت شود.

2-اما نوع دوم شرکت هایی هستند که دانشگاه ها نیز در آنها مالکیت دارند.
البته توجه داشته باشید در صورتی که سهام دانشگاه 50 درصد یا بیشتر باشد، شرکت دانش بنیان شرکتی دولتی است.

چگونه دانش بنیان شویم ؟
چگونه دانش بنیان شویم ؟

اهداف شرکت های دانش بنیان

1- ایجاد زمینه برای به کارگیری هر چه بیشتر توانمندی های دانشگاه ها واحدهای پژوهشی در جامعه
2-ترغیب متخصصین، نوآوران، مخترعان، اعضای هیات علمی دانشگاه ها و واحدهای پژوهشی برای فعالیت های بیشتر در رفع نیازهای جامعه برای ترویج فرهنگ تجاری سازی در دانشگاه ها و مراکز پژوهشی
3-تشویق بنگاه های اقتصادی و دستگاه های اجرایی به بهره گیری از یافته های پژوهشی و فناوری های شکل یافته در مراکز پژوهشی
4-ارتقای فرهنگ عمومی کارآفرینی
5-جذب و تبدیل ایده ها به محصول و مشاغل پایدار

مدارک ثبت شرکت دانش بنیان

  • کلیه مدارک ثبت شرکت
  • مدارک شناسایی اعضا
  • مدارک تحصیلی اعضا
  • خلاصه ای از فعالیتهای دانش بنیان  شرکت
  • بروشور یا کاتالوگ شرکت
  • ارائه اظهارنامه مالیاتی شرکت

برای فعالیت به صورت قانونی به عنوان دانش بنیان و به اصطلاحی دانش بنیان شدن تنها کافی است مشاوره های موسسه ارزان ثبت را دریافت کنید. تمامی امور مربوط به ثبت شرکت شما در کم ترین زمان انجام خواهد پذیرفت.

به این مقاله امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *




Enter Captcha Here :