علامت های تجاری ممنوع

علائم تجاری ممنوع در اداره ثبت

برای ثبت علامت های تجاری باید به صورت قانونی تمامی موارد و شروط علامت تحاری قابل ثبت را که در اداره مالکیت صنعتی ثبت شده را رعایت کرد. در ادامه به مواردی در خصوص علامت تجاری می پردازیم که راهنمای شما در امر ثبت علامت باشد.

آشنایی با علامت تجاری قابل ثبت

طبق ماده یک قانون ثبت علامت های تجاری و اختراعات به هر علامتی اعم از اسم، حرف، نقش، عبارت، مهر، لفاف و ….که جهت امتیاز و تشخیص محصول صنعتی، تجاری، کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد علامت تجاری گفته می شود.

این امکان وجود دارد که علامت تجاری به منظور تشخیص و تمییز محصول گروهی از کشاورزان و یا ارباب صنعت و یا محصول یک شهر و یا یک ناحیه از سرزمینی اختیار گردد.

از ماده ی فوق الذکر استناد می شود که نوع علامت دارا جنبه حصری نمی باشد بلکه با عنایت به نوآوری اشخاص جهت شناسایی محصولات واحد های تولیدی، صنعتی، خدماتی همانند حمل و نقل زمینی، هوایی و یا دریایی به شکل حروف، ارقام و کلمات باشد.

علاوه بر این که علامت تجاری باید با علامت های تجاری دیگر متفاوت باشد بلکه باید همراه با نوآوری و خلاقیت طراحی و تنظیم شود و از اسم های عام و گمراه کننده هم در علامت تجاری استفاده نگردد. مثلاَ کلمه شیرین را که عام و ویژه کالا و جنس خاص است ، نمی توان به عنوان علامت انتخاب نمود.

اظهارنامه ثبت علامت تجاری

در جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره اظهارنامه ثبت علامت تجاری می توانید به مقاله آن مراجعه کنید.

علاوه بر موارد ذکر شده قانون گذار انتخاب بعضی از علامت ها را به عنوان تجاری ممنوع اعلام نموده است.

به موجب همین امر اداره ثبت شرکت ها از ثبت این علائم اجتناب می نماید. به همین سبب ما در این مقاله برآنیم تا درباره ی علامت های تجاری ممنوع مطالبی را ارائه نماییم.

مقاله را بخوانید و در صورت روبرو شدن با هر سوال و مسئله ای می توانید با مشاوران و کارشناسان ما در ارتباط باشید.

علامت ها و برندهای تجاری ممنوع

در ماده ۵ قانون ثبت علائم قانون سابق ایران، عنوان شده بود هیچ یک از علائم ذیل را نمیتوان به عنوان علامت تجارتی اختیار نمود و یا آنها را یکی از اجزاء یک علامت تجارتی قرار داد.

علائم تجاری ممنوع در اداره ثبت
علامت های تجاری ممنوع

علامت های تجاری ممنوع

  1. یرق مملکتی و … ایران و هر بیرق دیگری که دولت ایارن استعمال آن را به طور علامت تجاری منع کند، علامت شیر و خورشید(هلال احمر فعلی) نشان، مدال ها و انگهای دولت ایران. (انگ علامتی است رسمی و تضمینی که بر روی فلزات قیمتی مثل طلا، برای تعیین عیار آن زده میشود)
  2. تمثال … مگر با اجازه مخصوص.
  3.  کلمات یا عباراتی که موهم انتساب به مقامات رسمی ایران باشد، از قبیل … دولتی و امثال آن.
  4. علامت موسسات رسمی مانند شیر و خورشید سرخ ( هلال احمر فعلی) صلیب احمر و نفلایر آن.
  5.  علایمی که مخل انتطامات عمومی یا منافی عفت باشد.

با توجه به موارد هفتگانه، موانع ثبت برند و علائم تجاری پیش بینی شده در ماده ۳۲ قانون ثبت علائم جدید ایران مصوب ۱۳۸۶۶ و با توجه به ماده ۴۶ همین قانون که قانون ثبت علائم و اختراعات مصوب 1310/4/11 و اصلاحات بعدی و آیین نامه مربوط به آن را ملغی اعلام کرده است.

این سوال مطرح می شود که آیای آنچه در ماده ۳۲ قانون جدید به عنوان موانع ثبت علائم تجاری معرفی شده است، جنبه حصری دارد یا آنکه جمبه تمثیلی خواهد داشت؟

به عبارت دیگر غیر از موارد ممنوعه ای که در بند د ماده ۳۲ قانون جدید آمده است و عبارتند از: « نشان نظامی، پرچم یا سایر نشان های مملکتی با نام با نام اختصاری یا حروف اول یک نام یا نشان رسمی متعلق به کشور، سازمانهای بین الدولی یا سازمان هایی که تحت کنوانسون های بین المللی تاسیس شده اند، بوده یا موارد مذکور یکی از اجزاء آن علامت باشد.

مگز آن که توسط مقام صلاحیت دار کشور با سازمان ذی ربط اجازه استفاده از آن صادر شود»، سایر موارد نظیر استفاده از عکس یا تمثال مقامات سیاسی مشهور کشور ایران به عنوان  ثبت علامت تجاری ممنوع نیست؟

یا اینکه موارد اشاره شده در ماده ۳۲ جنبه تمثیلی داشته و تمامی مواردی که ایجاد این توهم نماید که علامت تجاری انتخابی وابسته به افراد سیاسی مشهور لشکری یا کشوری است، از علامان ممنوعه به شمار می آید.

ممکن است گفته شود موارد ممنوعه مذکور در بند (د) ماده ۳۲ مذکور عکس تمثال مقامات مملکتی را نیز در برمی گیرد و جای ابهامی وجود ندارد. اما شایسته است که این گونه موارد، در قانون تصریح گردد تا در عمل مشکلی پدید نیاید.

در فرانسه با توجه به ماده ۳-۷۱۱ و ۴- ۷۱۱ قانون مالکیت فکری و صنعتی و ثبت علائم زیر به عنوان علائم تجاری، صنعتی و خدماتی ممنوع است

الف – ممنوعیتی که در ماده ۶ مکرر کنواسیون پاریس مورخ ۲۰ مارس ۱۸۸۳ و تجدید نظر بعدی مربوط به حمایت از مالکیت صنعتی پیش بینی شده است.

طبق ماده ۶ مکرر کنوانسیون پاریس

1.کشورهای عضو اتحادیه پاریس متحد شده اند که خواه راسا، اگر قانون کشورشان اجازه دهد و خواه بنا به درخواست افراد ذی نفع، تقاضای ثبت یک علامت یا مارک صنعتی و یا علامت تجاری را رد کنند و حتی علامت ثبت شده را ابطال یا استعمال آن را ممنوع نمایند، مشروط بر اینکه:
اولا- علامت مزبور با تقلید، شبیه سازی یا تغییر و تبدیل از روی یک علامت یا مارک ثبت شده قانونی آن کشور اقتباس شده باشد یا اینکه علامت مزبور از یک علامت یا مارکی تقلید شده باشد که دارای شهرت یا معروفیت عملی است و صاحب آن میتواند از مزایای کنوانسیون بهره گرفته .

در تولید یا عرضه کالا یا فعالیت تجاری از این علامت مشهور استفاده میکند و همچنین اگر قسمت اصلی علامت تقلیدی از علامت دارای شهرت عملی ثبت نشده اقتباس شود به نحوی که باعث ایجاد اشتباه و گمراهی عمومی شود.
ثانيا- علامت تقلیدی برای تولید و عرضه کالا یا فعالیت تجاری مشابه تولیدات و اعمال تجاری علامت یا مارک اصلی به کار گرفته شود.
ثالثا- علامت تقلیدی به علت شباهت با علامت اصلی، عموم را دچار اشتباه و گمراهی کند.

از اینکه تا انتهای مقاله همراه ما بودید صمیمانه سپاسگزاریم. برای ثبت علامت تجاری قانونی خود تنها کافی است با شماره تماس های موسسه ارزان ثبت تماس گرفته و مشاوره های لازم را در این خصوص از آن ها دریافت کنید.

به این مقاله امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *




Enter Captcha Here :