ثبت شرکت بیمه: راهنمای جامع برای ورود به بازار پرسود خدمات بیمه

خانه > ثبت شرکت > ثبت شرکت بیمه: راهنمای جامع برای ورود به بازار پرسود خدمات بیمه

ثبت شرکت بیمه: راهنمای جامع برای ورود به بازار پرسود خدمات بیمه

فهرست مطالب
فرم مشاوره رایگان

ثبت شرکت بیمه مستلزم رعایت قوانین و مقرراتی است که در این مقاله قصد داریم در مورد آن‌ها هر آنچه باید بدانید را ارائه دهیم. بیمه به عنوان یک ابزار مالی بسیار کارآمد به تمامی افراد و کسب‌وکارها، خدمات گسترده‌ای ارائه می‌دهد. شرکت‌های بیمه مسئولیت محافظت از افراد در برابر خسارت‌های مالی را برعهده دارند و با ارائه طرح‌های مختلف بیمه‌ای، امنیت و آرامش را برای جامعه به ارمغان آورند.

در این مقاله تلاش می‌کنیم مهم‌ترین مطالبی که برای ثبت شرکت بیمه لازم است بدانید را ارائه داده و در این مسیر همراه شما باشیم.

شرکت بیمه چه کاری انجام می دهد؟

شرکت‌های بیمه در ازای دریافت مبالغی به عنوان حق بیمه، وظیفه دارند زمانی که مشتریان آن‌ها با خسارات مالی روبرو می‌شوند، جبران آن خسارات را برعهده بگیرند. میزان تعهد شرکت بیمه طبق قراردادی که منعقد می‌گردد تعیین شده و به اطلاع مشتری می‌رسد. طرح‌های مختلفی برای بیمه وجود دارد که هر یک از شرکت‌های بیمه به مشتریان خود ارائه می‌دهند.

شرکت‌های بیمه در تمام زمینه‌ها از جمله عمر، درمان، خودرو، حوادث، آتش‌سوزی و غیره خدمات ارائه می‌دهند. خدماتی که شرکت‌های بیمه ارائه می‌دهند علاوه بر جبران خسارات مادی مردم، باعث افزایش ریسک‌پذیری شده و به پویایی هر چه بیشتر جامعه کمک می‌کند. در بخش بعدی انواع شرکت‌های بیمه را بررسی می‌کنیم.

انواع شرکت های بیمه

در صورتی که قصد فعالیت در زمینه خدمات بیمه را داشته باشید لازم است اطلاعات کاملی در مورد انواع مختلف شرکت‌های فعال در این زمینه، کسب کنید. در این بخش به طور مختصر در مورد این موضوع صحبت می‌کنیم. قبل از این توضیح دادیم که شرکت‌های بیمه در زمینه‌های مختلفی با گستردگی فراوان فعالیت می‌کنند. اما انواع مختلف شرکت‌های بیمه به سه دسته کلی تقسیم می‌شود:

بیمه بازرگانی

بیمه بازرگانی مواردی مانند خودرو، آتش‌سوزی، حمل‌ونقل و امثال این‌ها را شامل می‌شود و در صورت وارد آمدن خسارت مالی در هر یک از این موارد، شرکت بیمه تعهد جبران خسارت را طبق قرارداد خواهد داشت.

انواع شرکت های بیمه
انواع شرکت های بیمه

بیمه اجتماعی

این نوع بیمه تحت نظارت دولت بوده و وظیفه حمایت از طبقات ضعیف جامعه را برعهده دارد. بیمه تأمین اجتماعی و بیمه بیکاری از جمله بیمه‌های این دسته هستند.

بیمه اتکایی

نوعی از بیمه است که شرکت‌های بیمه بخشی از جبران خسارات را طبق قراردادی که بین طرفین عقد می‌شود، بر عهده سایر شرکت‌های بیمه قرار می‌دهند و در واقع به آن‌ها اتکا می‌کنند. به همین دلیل به آن بیمه اتکایی گفته می‌شود.

مزایای ثبت شرکت بیمه

ثبت شرکت بیمه در بازار فعال ایران که روز به روز در حال گسترش است، مزایای فراوانی به همراه دارد. اولین و مهم‌ترین مزیت راه‌اندازی یک شرکت بیمه، سوددهی بالای این فعالیت اقتصادی است. با توجه به این که شرکت‌های بیمه با تمامی افراد جامعه سر و کار دارند و به قشر خاصی محدود نیستند، پتانسیل بالایی برای درآمدزایی دارند.

گسترش بازار کار می‌تواند از دیگر مزیت‌های ثبت شرکت بیمه تلقی شود. شرکت‌های بیمه می‌توانند فرصت‌های شغلی نسبتاً آسانی برای بخشی از مردم ایجاد کرده و در کاهش آمار بیکاری نقش بسزایی داشته باشند.

از دیگر مزایای تأسیس شرکت بیمه می‌توانیم به ایجاد ریسک‌پذیری و امنیت روانی در جامعه اشاره کنیم. شرکت‌های بیمه متعهد می‌شوند در زمان ایجاد خسارت‌های مختلف در کنار خسارت‌دیدگان قرار بگیرند و به این ترتیب باعث افزایش امنیت روانی جامعه می‌شوند.

شرایط و مدارک لازم برای ثبت شرکت بیمه

شرایط و مدارک لازم برای ثبت شرکت بیمه
شرایط و مدارک لازم برای ثبت شرکت بیمه

در این بخش به این سؤال پاسخ داده می‌شود: شرایط ثبت شرکت بیمه به چه صورت است؟ ثبت شرکت در زمینه خدمات بیمه مانند هر یک از انواع شرکت‌ها دارای ضوابط و مقرراتی است که باید رعایت شود. مدارک و شرایط لازم برای ثبت رسمی شرکت بیمه به صورت زیر است:

  • اخذ مجوز تأسیس شرکت بیمه از سازمان بیمه مرکزی
  • مدرک تحصیلی در رشته مدیریت بیمه برای فرد متقاضی: در صورتی که فرد متقاضی دارای مدرک مدیریت بیمه نباشد، امکان جبران این مورد با سابقه کار مفید وجود دارد. به این معنی که برای افراد دارای مدرک لیسانس یا بالاتر، در صورتی که مدرک آن‌ها مرتبط باشد سابقه کار 6 ماهه و در غیر این صورت سابقه کار 1 ساله کفایت می‌کند. افراد دارای مدرک دیپلم نیز باید حداقل 2 سال سابقه‌کار مرتبط با امور بیمه داشته باشند. همچنین امکان جبران سابقه کار مفید با گذراندن دوره‌های آموزشی بیمه مرکزی وجود دارد. به این ترتیب که متقاضیانی که سابقه کار کافی برای تشکیل شرکت بیمه را نداشته باشند می‌توانند با گذراندن این دوره‌های آموزشی، پیش‌شرط لازم را به دست آورند.
  • عدم سابقه کیفری برای فرد متقاضی
  • داشتن تابعیت ایران
  • اعتقاد به دین اسلام
  • عدم اعتیاد به مواد مخدر
  • کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت برای آقایان
  • تأمین سرمایه اولیه شرکت

شرایط اخذ نمایندگی بیمه

شرایط عمومی اخذ نمایندگی بیمه مانند ثبت شرکت بیمه است که در بخش قبل توضیح دادیم. تمامی آن پیش‌شرط‌ها جهت اخذ نمایندگی نیز برقرار است. اما ممکن است هر یک از شرکت‌های بیمه جهت واگذاری نمایندگی، یک سری شرایط خاص دیگر تعیین کرده باشند که باید از همان شرکت استعلام شود.

حداقل سرمایه لازم برای ثبت شرکت بیمه

حداقل سرمایه لازم برای ثبت شرکت بیمه
حداقل سرمایه لازم برای ثبت شرکت بیمه

یکی از اقداماتی که باید برای ثبت شرکت بیمه انجام شود، تعیین نوع شرکتی است که قصد ثبت آن را دارید. شرکت‌های تجاری انواع مختلفی دارند و سرمایه اولیه لازم جهت ثبت آن‌ها می‌تواند متفاوت باشد. معمولاً شرکت‌های سهامی خاص و با مسئولیت محدود برای امور بیمه‌ای در نظر گرفته می‌شود. در این صورت حداقل سرمایه اولیه لازم 100 هزار تومان است.

اما اگر انواع دیگری از شرکت‌ها انتخاب شده باشد لازم است که پیش از اقدام به راه‌اندازی شرکت، از طریق کارشناسان ارزن ثبت استعلامات لازم انجام شده و از حداقل سرمایه لازم برای ثبت آن اطلاع کسب کرد.

کلام پایانی

در این مقاله سعی کردیم در مورد شرایط ثبت شرکت بیمه اطلاعاتی را ارائه دهیم. از مزایای آن به سوددهی بالا و فواید اجتماعی این فعالیت اقتصادی اشاره کردیم. شرکت‌های بیمه علاوه بر تأمین امنیت مالی افراد و کسب‌وکارها، قدرت ریسک‌پذیری آن‌ها را افزایش می‌دهند. برای ثبت موفق یک شرکت در زمینه بیمه باید شرایط لازم را فراهم کرد. در این مقاله به تمامی شرایط لازم برای این کار پرداختیم. در پایان توصیه می‌کنیم جهت ثبت شرکت بیمه حتماً با کارشناسان مجرب ارزان ثبت تماس گرفته و از آخرین تغییرات ضوابط این کار مطلع شوید تا فرایند ثبت شرکت شما با آرامش خاطر بیشتری انجام شود.

5/5 - (2 امتیاز)
سوالات پرتکرار و متداول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط به این مقاله