شرایط صدور و نحوه اخذ جواز تاسیس سازمان صمت

اخذ جواز تاسیس صنایع

برای تاسیس یک واحد صنعتی باید مراحل مختلفی را پیمود  از جمله ان را اخذ جواز تاسیس صنایع باید ذکر کرد، که به صورت قانونی بتوانید فعالیت کنید . به همین جهت این متن به صورت تخصصی راهنمای شما خواهد بود تا جواز تاسیس صنایع را در کم ترین زمان و با مشاوره های تخصصی اخذ کنید. تنها با صرف چند دقیقه و مطالعه این متن می توانید حجم وسیعی از اطلاعات را دریافت کنید. اخذ جواز تاسیس اولین قدم برای شروع یک کسب و کار قانونی و پایدار است. این جواز نشان می‌دهد که فعالیت شما مورد تایید مراجع ذیصلاح بوده و از نظر قانونی مجاز به انجام فعالیت در زمینه مورد نظر خود هستید. در این مقاله به بررسی نکات مهم در اخذ جواز تاسیس می‌پردازیم.

جواز تاسیس صنایع چیست؟

جواز تاسیس، مجوزی است که به اشخاص حقیقی و یا حقوقی یا بهتر است گفت به شرکت و یا افراد داده میشود که این جواز ها درزمینه ی کاری که انجام میدهند و مرتبط با فعالیت انها است داده میشود .

اخذ جواز تاسیس با توجه به نوع محصولات و کار افراد و شرکت ها داده می شود و بسته به نوع انها انواع مختلی اعم از اداره ی صنعت و معدن جهاد کشاورزی دارد ضمنا برای اخذ بعضی از کالاها مانند ابزارهای پزشکی (سرنگ ، نخ جراحی ) باید مجوز از وزارت بهداشت تهیه شود .

راهنمای اخذ جواز تاسیس صنایع

جواز تاسیس از زمانی که اخذ میشود تا ریخ مشخصی دارد و این تاریخ به مدت یک سال است و بعد از گذشت یک سال با توجه به میزان پیشرفت قابل تمدید بوده و در صورتی که برای تمدید مجدد جواز اقدام نشود جواز به خودی اعتبار خود را از دست میدهد.

همچنین جواز تاسیس. امکان انتقال به افراد و یا شرکت دیگری را دارد و همچنین بعد از اخذ جواز تاسیس به پروسه ی طرح توجیحی می رسیم که طرح توجیحی توسط کارشناسان و با توجه به نوع مکان و یا زمین داشتن و یا نداشتن و در شهرک که در آن فرار داردن نیز برزسی میشود نوشتن طرح توجیهی اقدامات نمود.

س از این مرحله باید منتظر بود تا ثبت نام توسط کارشناس مربوطه باز بینی شود ، هنگام گرفتن جواز تاسیس باید به این مساله توجه داشت که در یک جواز کالاهای مرتبط با هم باید ذکر گردد (به طور مثال مواد غذایی و لوازم الکتریکی با هم در یک جواز نمی توانند بیایند.) چون هر کالا یک کد آیسیک دارد که باید به هم مرتبط باشند.

نکته : هر شخص و هر شرکت فقط یکبار می تواند در سایت بهین یاب ثبت نام کرده و username و password بگیرد یعنی هر کد ملی و هر شناسه ملی فقط یکبار در سایت ثبت نام می شود و باید بعد از ثبت نام کاربری و کلمه عبور را به خاطر سپرد. بعد از صدور جواز تاسیس می توان نسبت به اخذ پروانه بهره برداری اقدام کرد یعنی قبل از صدور پروانه باید جواز تاسیس گرفته شود.

قابل ذکر است که اخذ جواز تاسیس در تهران برای کلیه کالاها به غیر از مواد غذایی به علت آلودگی فقط در شهرک صنعتی سالاریه امکان پذیر است.مدارک مورد نیاز جهت اخذ جواز تاسیس مدارک مورد نیاز جهت اخذ جواز تاسیس شخصی عبارت است از مدارک هویتی و کارت پایان خدمت.

مراحل اخذ جواز تاسیس

  • انتخاب نوع فعالیت: اولین قدم انتخاب نوع فعالیت و زمینه کاری شما است. برای این کار باید به لیست فعالیت‌های مجاز که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه می‌شود، مراجعه کنید.
  • تکمیل مدارک: پس از انتخاب نوع فعالیت، باید مدارک مورد نیاز برای اخذ جواز تاسیس را جمع آوری کنید. این مدارک شامل مدارک هویتی، مدارک تحصیلی، گواهی عدم سوء پیشینه، پروانه زناشویی (برای خانم‌های متاهل)، گواهی پایان خدمت یا معافیت سربازی (برای آقایان) و سایر مدارک مربوط به نوع فعالیت شما است.
  • ثبت نام در سامانه: برای ثبت نام در سامانه جواز تاسیس به آدرس [نشانی وب نامعتبر برداشته شد] مراجعه کنید. در این سامانه باید اطلاعات مربوط به خود و فعالیت خود را وارد کنید.
  • بارگذاری مدارک: پس از ثبت نام در سامانه، باید مدارک مورد نیاز را اسکن کرده و در سامانه بارگذاری کنید.
  • پرداخت هزینه: پس از بارگذاری مدارک، باید هزینه صدور جواز تاسیس را به صورت آنلاین پرداخت کنید.
  • بررسی مدارک: پس از پرداخت هزینه، مدارک شما توسط کارشناسان مربوطه بررسی خواهد شد. در صورت وجود نقص در مدارک، به شما اطلاع داده خواهد شد تا نسبت به رفع نقص اقدام کنید.
  • صدور جواز: در صورت تایید مدارک، جواز تاسیس شما صادر شده و می‌توانید آن را به صورت الکترونیکی دریافت کنید.
مراحل اخذ جواز تاسیس
مراحل اخذ جواز تاسیس

نکات مهم در اخذ جواز تاسیس سازمان صمت

  • قبل از شروع فرآیند اخذ جواز تاسیس، از قوانین و مقررات مربوط به فعالیت خود به طور کامل آگاهی کسب کنید.
  • برای تکمیل مدارک و ثبت نام در سامانه جواز تاسیس از افراد متخصص کمک بگیرید.
  • مدارک خود را با دقت کامل تکمیل کرده و به طور کامل اسکن کنید.
  • به موقع نسبت به رفع نقص احتمالی مدارک خود اقدام کنید.
  • پس از دریافت جواز تاسیس، نسبت به اخذ سایر مجوزهای لازم برای فعالیت خود اقدام کنید.

مدت زمان اخذ جواز تاسیس

مدت زمان اخذ جواز با توجه به سازمان مرتبط مشخص میشه، به عنوان مثال از صنایع و معادن 7 تا 15 روز کاری و اخذ جواز از وزارت جهاد کشاورزی بین 15 روز الی 1 ماه می باشد. و از سازمان میراث فرهنگی هم بین 1 ماه تا 2 ماه می باشد.

مدت اعتبار جواز چقدر است؟

این جواز از تاریخ صدور 1 سال اعتبار دارد و بعد از یک سال قابل تمدید است و اگر هم تقاضای تمدید صورت نگیرد جواز فوق خود به خود از اعتبار ساقط می شود.

شرایط تمدید جواز تاسیس صنایع

برای تمدید جواز همانطور که برند و کارت بازرگانی دارای مدت و اعتبار هستند و بعد از طی شدن این مدت منقضی می شود نیاز به تمدید دارند. جواز تاسیس هم بعد از یک سال نیاز به تمدید دارد. اگر جواز تاسیس را برای کار تولیدی و احداث کارخانه برای بهره برداری از آن اخذ کردیم و یک سال گذشته باشد ولی تا مراحلی پیش رفتید ولی موفق به ساخت کامل کارخانه نشده اید می توانید مجدد درخواست تمدید جواز کنید. جواز تاسیس قابل انتقال به دیگران و خرید و فروش هم می باشد.

مدت زمان لازم جهت تمدید جواز از وزارت صنعت معدن و تجارت مدتی بین 14 تا 1 ماه می باشد و از جهاد کشاورزی مدتی بین 2 تا 4 ماه زمان می برد.

مرجع صادرکننده جواز تاسیس کدام سازمان است؟
مرجع صادرکننده جواز تاسیس کدام سازمان است؟

مرجع صادرکننده جواز تاسیس کدام سازمان است؟

باید توجه داشت برای اخذ جواز باید کالاها با هم سنخیت داشته باشند به عنوان مثال لوازم الکتریکی و مواد غذایی در یک جواز گنجانده نمی شوند.

برای اکثر فعالیت های اقتصادی، مرجع صادر کننده وزارت صنعت، معدن و تجارت می باشد، برای موضوعاتی مانند: صنایع دستی و گردشگری مرتبط به سازمان میراث و فرهنگی، تولیدات و صنایع کشاورزی و غذایی مرتبط به وزارت کشاورزی می باشد و در حوزه ی کارآفرینی و مشاغل خانگی مرتبط به وزارت کار و تعاون است.
و برای بعضی از کالاهای مختلف نظیر وسایل جراحی و احداث کارخانه های داروسازی نیاز به مجوز از وزارت بهداشت می باشد.

پس از صدور جواز تاسیس صنایع می توانیم برای اخذ پروانه بهره برداری اقدام کنیم. در واقع لازمه پروانه بهره برداری اخذ جواز می باشد

جواز تاسیس صنایع به نام چه شخصی صادر می شود

زمانی که قصد دریافت جواز تاسیس را دارید باید از اول مشخص کنید که قصد دارید در قالب شرکت راه اندازی کنید یا برای شخص، در صورتی که برای شرکت است به طور حقوقی و به نام شرکت صادر می شود و در غیر این صورت به صورت حقیقی به نام شخص متقاضی صادر  می شود.

مدارک مورد نیاز جهت اخذ جواز تاسیس

مدارک مورد نیاز اخذ جواز تاسیس شرکتی عبارت است: از مدارک هویتی و کارت پایان خدمت مدیرعامل و روزنامه تاسیس و اساسنامه و آخرین روز نامه تغییرات مبنی بر تمدید هیات مدیره شرکت.

نکته : باید در اخذ جواز تاسیس شرکتی به این نکته توجه داشت که موضوعی که برای آن می خواهید جواز بگیرد باید با موضوع شرکت مرتبط باشد . ارزان ثبت جهت اخذ جواز تاسیس صنایع در کنار شماست.

تبصره های تمدید و ابطال جواز تاسیس

شرایط تمدید جواز تاسیس

تبصره 1: جواز تاسیس در صورت درخواست کتبی صاحب جواز و ارائه مدارک و مستندات لازم، حداکثر تا دو سال قابل تمدید است.

 2: برای تمدید جواز تاسیس، صاحب جواز باید حداقل یک ماه قبل از انقضای تاریخ اعتبار جواز، تقاضای خود را به مرجع صدور جواز ارائه دهد.

 3: در صورت عدم ارائه درخواست تمدید در موعد مقرر، صاحب جواز موظف است نسبت به تعطیلی واحد تولیدی یا خدماتی خود اقدام کند.

شرایط ابطال جواز تاسیس

 4: جواز تاسیس در موارد زیر ابطال می‌شود:

    • عدم فعالیت واحد تولیدی یا خدماتی به مدت بیش از شش ماه
    • عدم رعایت مفاد جواز تاسیس و آیین‌نامه‌های مربوطه
    • نقض قوانین و مقررات مربوط به بهداشت، ایمنی و محیط زیست
    • ارائه اطلاعات و مدارک غلط در زمان صدور جوازتبصره 5: ابطال جواز تاسیس به موجب حکم مراجع ذیصلاح صورت می‌گیرد.

6: پس از ابطال جواز تاسیس، صاحب جواز موظف است نسبت به تعطیلی واحد تولیدی یا خدماتی خود و تسویه حساب با اشخاص ثالث اقدام کند.

نکات مهم در خصوص تمدید و ابطال جواز تاسیس

نکته 1: برای تمدید یا ابطال جواز تاسیس، ارائه مدارک و مستندات لازم ضروری است.

2: صاحب جواز موظف است در تمام مراحل صدور، تمدید و ابطال جواز تاسیس با مراجع ذیصلاح همکاری لازم را داشته باشد.

3: در صورت بروز هرگونه مشکل یا ابهام در خصوص تمدید یا ابطال جواز تاسیس، صاحب جواز می‌تواند به مراجع ذیصلاح مراجعه کند.

هزینه اخذ جواز تاسیس

نکته ای که قبل از انجام اقدامات لازم برای دریافت مجوز باید به آن توجه داشته باشید هزینه های است که دریافت این جواز به دنبال دارد. هزینه جواز تاسیس با توجه به عوامل مختلفی تعیین می شود و فاکتورهای متفاوتی بر هزینه تمام شده جواز تاثیر دارد.

یکی از فاکتورهای که می توانند بر روی هزینه تاثیر گذار باشد حقیقی و یا حقوقی بودن شخصی است که برای دریافت جواز اقدام کرده است. هزینه ای که افراد حقیقی برای دریافت جواز باید پرداخت کنند با هزینه ای که اشخاص حقوقی باید بپردازند کاملا متفاوت است.

مورد دیگری که تاثیر دارد محل انجام فعالیت است. به عنوان مثال جوازی که برای فعالیت شهرک های صنعتی صادر می شود ممکن است با دیگر جوازها تفاوت داشته باشد. برای اطلاع دقیق از میزان هزینه ای که برای اخذ جواز تاسیس لازم است می توانید به شرکت هایی که در این حوزه مشاوره می دهند مراجعه کنید.

موسسه ارزان ثبت تمام فاکتورهایی که بر روی هزینه تاثیر می گذارد را بررسی کرده و در نهایت یک رقم واقعی و دقیق به شما اعلام خواهند کرد. پس برای دریافت لایت هرینه ها تنها کافی است با مشاوران این موسسه در تماس باشید.

مزایای اخذ جواز تاسیس چیست ؟
مزایای اخذ جواز تاسیس چیست ؟

مزایای اخذ جواز تاسیس چیست ؟

شروع یک فعالیت تولیدی نیاز به بستر های ویژه ایی دارد. از اولین پیش شرط های احداث واحد تولیدی در اختیار داشتن فضای مناسب کسب و کار است و سازمان صنعت و معدن، همانطور که گفته شد با صدور جواز تاسیس یک کارخانه، این امتیاز را به متقاضی می دهد که بتواند به صورت اقساط کم بهره و مقرون به صرفه در قالب تسهیلات خرید زمین در شهرک های صنعتی، این بستر تولید را فراهم نماید.

سوالات متداول اخذ جواز تاسیس

  • جواز تاسیس چیست ؟

جواز تاسیس مشخصا” مجوزی است برای تاسیس، تاسیس چه چیزی ؟ کارخانه با متراژبالای 1000 متر مربع.

  • چه اداره ای جواز تاسیس را صادر می کند ؟

وزارت صنعت و معدن جواز تاسیس صنایع را صادر می کند.

  • ایا جواز تاسیس به اسم شخص هم صادر می شود ؟

بله جواز تاسیس مانند سایر مدارک ثبتی هم به شکل حقیقی و هم حقوقی صدر می شود.

  • آیا جواز تاسیس قابلیت نقل و انتقال دارد؟

بله می توان جواز تاسیس را با تنظیم سند صلح واگذار نمود و به وزارت صنایع نیز در سایت بهی یاب مالک جدید را معرفی نمود.

 

  • برای اخذ جواز تاسیس اولین مرحله چیست ؟

اولین مرحله برای اخذ جواز تاسیس تنظیم طرح توجیهی است که برای آن هم باید محل و متراژ زمین یا سوله ، میزان تجهیزات و هزینه آن ، تعداد نیروی انسانی و کلیه مخارج لازم جهت احداث کارخانه و نیز میزان درآمد و سود احتمالی و مقدار  سرمایه گذاری  لحاظ شود.

  • برای تهیه طرح توجیهی چه کار باید بکنیم ؟

برای تهیه طرح توجیهی باید پرسش نامه 35صحه ای صنایع را تهیه و تکمیل کنید که کازشناسان ارزان ثبت این کار را برای شما انجام می دهند.

  • هزینه اخذ جواز تاسیس چقدر است ؟

براساس محل احداث و متراژ زمین یا سوله ، میزان تجهیزات و هزینه آن ، کلیه مخارج  و  مقدار  سرمایه گذاری  هزینه جواز تاسیس مشخص می شو می توانید در این خصوص از مشاوره رایگان کارشناسان ارزان ثبت بهره مند شوید.

  • جواز تاسیس چه مدت اعتبار دارد ؟

اعتبار جواز 6 ماه یا یک سال است واگر در این مدت موفق به راه اندازی خط تولید نشدید می توانید برای تمدید آن درخواست دهید.

ارزان ثبت مشاوره سریع و آسان برای اخذ جواز تاسیس شماست. برای اخذ سریع با قیمتی مقرون به صرفه و یا بریا مشاوره حقوقی کاملاً رایگان با شماره تماس های موسسه ارزان ثبت تماس گرفته و یا با درج شماره تماس خود در بخش مشاوره انلاین در بالای همین صفحه منتظر تماس سریع کارشناسان ما با خود باشید .

5/5 - (1 امتیاز)

1 دیدگاه برای “شرایط صدور و نحوه اخذ جواز تاسیس سازمان صمت

  1. اشتراک‌ها: بهین یاب چیست ؟ - ارزان ثبت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *




Enter Captcha Here :