اخذ نشان حلال

نشان حلال و روش اخذ آن

موسسه ارزان ثبت در این متن به تشریح نشان حلال پرداخته تا برای اخذ نشان حلال شما را راهنمایی کنند. برای کسب اطلاع بیشتر می توانید با شماره تماس های موسسه ارزان ثبت تماس گرفته و از طریق کارشناسان مجرب موسسه امور حقوقی خود را انجام دهید.

نشان حلال یعنی

با توجه به اینکه مسلمانان در مصرف مواد غذایی و نوشیدنی به موجب مسائل دینی و شرعی دارای محدودیت می باشند و تنها مجاز به مصرف غذا و نوشیدنی حلال به معنای مجاز می باشند.

نشان حلال به این معنا می باشد که ساختار یک محصول از ترکیبات حلال تشکیل شده است و تایید می کند که هیچگونه ترکیباتی حرامی در محصول به کار نرفته است. با وجود نشان حلال فروشنده قادر نمی باشد در تهیه مواد اولیه و ترکیبات محصول و پخش و فروش از محصولات حرام استفاده کند و خریدار را اغفال نماید.

برروی محصولات غذایی علائمی قید می شود که به آن نان حلال گفته می شود. نشان حلال به عنوان یک نشان جهانی از طرف کشورهای اسلامی مطرح شده است و بر روی موادی اعم از دارو ، غذا ، مواد آرایشی و مواد بهداشتی درج می شود.

شایان ذکر است که محصولات غذایی حلال اولین بار در کشور مالزی راه اندازی شده است. غذای حلال به سبب بند1 نظام نامه ی صدور گواهی حلال به خوراکی ها و نوشیدنی هایی گفته می شود که مطابق مقررات و قوانین اسلامی مجاز شناخته شده باشد و حلال باشد.

راهنمای اخذ نشان حلال

ارائه محصولات و خدمات حلال، بصورت بین المللی است و افرادی که مسلمان نیستند نیز از این محصولات استفاده می کنند.

نشان حلال یک نشان بین المللی از سوی کشورهای اسلامی در جهان می باشد.  این نشان مثل گواهینامه های ایزو نمی باشد و تنها یک نشان دارای اعتبار در کشورهای مسلمان می باشد.

ولو اینکه واردات محصولاتی که دارای نشان حلال می باشند به کشورهایی که اسلامی نیستند رواج پیدا کرده و مصرف کنندگانی که مسلمان نمی باشند برای استفاده از این محصولات رغبت زیادی از خود نشان داده اند.

البته داشتن گواهینامه ایزو مانند ISO9001 یک امتیاز محسوب می شود. در صورتی که در صدد موفقیت برند تجاری خود می باشید نشان حلال کسب کنید.

نشان حلال و روش اخذ آن
دریافت نشان حلال

کاربرد استاندارد نشان حلال

این استاندارد برای موضوعات زیر کاربرد دارد :

الف-  افزودنی ها و مواد اولیه ای که منشاء حیوانی یا سکر آور دارند. این مواد شامل: انواع مواد افزودنی، نگهدارنده ،طعم دهنده، قوام دهنده و مانند آن با منشاء حیوانی و سکرآور مثل ژلاتین ، مایه پنیر، آلبومین و ترکیبات آنزیمی باشد.

ب- محصولات غذایی که در تولید و فرآوری آن ها ، مواد اولیه و افزودنی هایی که از محصولات حیوانی یا سکرآور هر مقدار ولو اینکه کم باشد بکار گرفته شده باشد . این محصولات می تواند مشتمل بر : اقسام محصولات گوشتی،لبنی ، روغنی ، آشامیدنی و محصولات تخمیری و الکلی و برگرفته شده از آنها باشد.

پ-  افزودنی ها ، مواد اولیه و محصولات غذایی که ممکن است امکان دارد در هر روند از تولید از زنجیره غذایی با مواد نجس یا غیر حلال برخورد کرده باشد. این مراحل مشتمل براخذ ، آماده سازی ، تولید ، تفکیک ، دستیابی ، استخراج ، گزینش،  لیبل زدن ، بسته بندی ،نشان  گذاری ، نظارت، حمل ونقل ،جابجایی، پخش کردن ، انبار کردن ، توزیع و سرو کردن غذای حلال و مواد اولیه آن شامل مواد تشکیل دهنده مواد غذایی و ترکیباتی که به امر تولید محصول کمک می کنند.

ت- ممکن است در طی تولید یک محصول غذایی ،مواد اولیه و افزودنی ها در شرایطی قرار بگیرند که در حین تولید اصالت حلال بودن مواد غذایی مورد تغییر قرار گیرد.مانند آب انگور که پس از جوشیدن تا پیش از تبخیر دو سوم آن حرام به حساب می آید.

تمام این مسائل که برای آنها الزام در نظر گرفته شده و ویژگی هایی که در این استاندارد،آمده است برای به کار گیری در تمامی مراجع قانونی کشور می باشد که با زنجیره غذایی مرتبط می باشند تعیین شده است.

دسته بندی صنعت حلال

  1. محصولات : غذا و تركيبات آن -گروه ها:  مواد آرايشي و بهداشتي و ترکیبات آنها.
  2. خدمات : آشپزخانه ها و هتل ها و عملیات مربوط به آن.
  3. غذايی : حلال گوشت و ماكيان را در بر می گیرد هم چنین دیگر اقلام غذايي از قبیل شيريني جات ، غذاي منجمدشده ، كنسرو ، فرآورده هاي ناني ،محصولات لبني ، ،محصولات ارگانيك ،نوشيدني ها.محصولات گياهي.

مدارک مورد نیاز جهت اخذ نشان حلال

  1. گواهینامه های بین المللی و ایزوها مانند استانداردهای 22000 ، 9001 ، HACCP ، GMP.
  2. آرم یا لوگوی تبلیغاتی شرکت.
  3. پروانه استاندارد اجباری.
  4. پروانه بهره برداری وزارت صنایع.
  5. پروانه بهره برداری بهداشت.
  6. ثبت شرکت.
  7. پروانه ساخت محصولات.
  8. نمودار تولید و بسته بندی.
  9. پروانه بهداشت مجوز ناظر شرعی در مورد کشتارگاه ها.
  10. پروانه دکتر دامپزشک در ارتباط با کشتارگاه ها.
  11. ارسال اسامی ترکیبات اصلی و افزودنی های محصولات و مآخذ فراهم کردن هر کدام از آنها، عملیات تولید هر قسمت، منابع آب مورد استفاده و اسناد مربوطه، اسم هر کدام از محصولات و اندازه تولید هر کدام.

مراحل دریافت نشان حلال

– درخواست و هزينه : تکمیل فرم پرسشنامه و تادیه هزينه آن.

– کنترل و گزارش : کنترل کردن محل و نمونه برداري و تجزيه و تحليل.

چنانچه از ژلاتین ، اسانس و امولسیفایر، آنالیز مربوطه و گواهی نشان حلال مرتبط به آنها به کار گرفته شود، گواهی و آنالیز ارسال شود.

بعد از دریافت اسناد، زمان سرکشی از کارخانه به نماینده شرکت اعلام خواهد شد و نماینده شرکت موظف است برای سهولت وارسی هماهنگی های لازم را با کارشناسان مربوطه انجام دهد.

هنگام سرکشی و در صورتی که به آزمایش محصولات نیاز باشد ، نماینده شرکت موظف است مواردی را که قرار است آزمایش شوند در اختیار کارشناسان و آزمایشگاه  تایید شده از سمت این مرکز قرار دهد .

به طور معمول  همه ی هزینه های سفر های درون و میان شهری ، سکونت، وارسی ، آزمایشگاه و ارزیابی و تهیه گزارش را شرکت متقاضی بر عهده دارد.

چنانچه بعد از بازدید گزارش مثبت باشد، نامه ای با محتوای هزینه  مشتمل بر : حق عضویت ، تحقیقات ، صدور گواهی نشان جهانی حلال و تبلیغ ۱ ساله بر سایت کسب حلال برای  شرکت مورد نظر ارسال خواهد شد.

تذکر :  همراه با ارسال فرم ۱۷۳  مبلغ ۲,۰۰۰,۰۰۰ ریال هزینه اولیه  برای  تشکیل پرونده و وارسی از کارخانه دریافت می شود.) پس از صادر شدن گواهی نامه مبلغ ذکر شده ، از مبلغ  هزینه نهایی کاسته خواهد شد.

–  حائز شرايط بودن مورد تایید باشد و گواهي شود : اظهار نظر و تائيد و صادر شدن گواهي

به این مقاله امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *




Enter Captcha Here :