خانه > ثبت تغییرات شرکت > شرح کلی وظایف مجمع عمومی فوق العاده

شرح کلی وظایف مجمع عمومی فوق العاده

وظایف مجمع عمومی فوق العاده
فهرست مطالب
فرم مشاوره رایگان

مجمع عمومی فوق العاده یکی از مجامع عمومی شرکت سهامی می باشد و در صورتی که موضوع فوق العاده ای به منظور شرکت ایجاد شود که حضور و تصمیم گیری مالکان سهام در آن الزامی می باشد و در حقیقت امری خارج از روال عادی برای ثبت تغییرات شرکت پیش بیاید مجمع فوق العاده تشکیل می گردد.

به عنوان مثال وقتی شرکت بخواهد مدت زمان خود را تمدید نماید یا سرمایه خود را اضافه نماید و یا تصمیم بگیرد شرکت خود را منحل نماید و یا اجازه صدور اوراق قرضه را بدهد موجبات تشکیل مجمع عمومی فوق العاده را فراهم می کند در این مقاله می خواهیم درباره وظایف این مجمع مطالبی را ارائه نماییم همراه ما باشید.

اختیارات مجمع عمومی فوق العاده

از آن جایی که اختیارات این مجمع فوق العاده می باشد مجمع عمومی فوق العاده نامیده اند. بسیاری از مردم می پرسند که کدام یک از وظایف مجمع فوق العاده است؟ تفاوت بین مجمع عمومی عادی را با مجمع فوق العاده را می توان از تصمیمات آن ها پی برد. زیرا مجمع عمومی عادی اموری را که هر شرکت در روال خود قرار دارد رسیدگی می کند و با توجه به مقتضیات و فوق العاده پیش آمده است. به سبب ماده ۸۴ اصلاحی در این مجمع  بایستی اشخاصی که حق رای و بیشتر از نصف را دارند حضور داشته باشند.

هر زمانی که در نخستین دعوت حد نصاب مذکور حاصل نشود مجمع برای بار دوم و با حضور بیش از یک سوم سهامی که حق رأی دارند رسمیت می یابد و تصمیم گیری خواهد نمود، مشروط به این که در دعوت دوم نتیجه جلسه اول ذکر گردد.

آشکار است تصمیمات در جلسه دوم هم مانند جلسه اول با اکثریت دو ثلث آراء حاضرین خواهد بود. مطالبی که ممکن است در این مجمع تصمیم گیری گردد مواردی اعم از ارائه اختیار نسبت به اشخاص یا عده معین و ایجاد سهم ممتاز و هم چنین هر نوع تغییر در اساسنامه که روابط بین شرکاء را ایجاد نموده است می باشد.

وظایف مجمع عمومی فوق العاده چیست ؟
وظایف مجمع عمومی فوق العاده چیست ؟

وظایف مجمع عمومی فوق العاده چیست ؟

مجمع عمومی وظیفه دارد در خصوص مواردی که در ذیل ذکر شده است تصمیم گیری نماید:

  1. می تواند مدت شرکت را تمدید نماید و یاتقلیل دهد.
  2. می تواند نام و مرکز شرکت را تغییر دهد.
  3. می تواند سرمایه شرکت را افزایش یا تا میزان حد اقل کاهش دهد.
  4. می تواند سهام ممتاز را ایجاد نماید.
  5. می تواند موضوع شرکت را تغییر دهد.
  6. می تواند در عده مدیران و مدت خدمت آن ها و هم چنین عده بازرسان تغییراتی بدهد مشروط بر این که عده مدیران از میزانی که در قانون تصریح شده کمتر نباشد و مدت خدمت آنها بیش از دو سال نباشد و مدت خدمت آنها بیش از دو سال نباشد.
  7. می تواند مقررات راجع به دعوت مجمع عمومی را تغییر دهد.
  8. می تواند اجازه صدور اوراق قرضه را بدهد.
  9. می تواند شرکت را قبل از انقضاء مدت منحل نماید.

هم چنین مجمع عمومی فوق العاده می تواند در تمامی موارد اساسنامه تغییراتی را ایجاد نماید .مشروط بر این که این تغییرات برخلاف قانون نباشد.

زیرا در بعضی از موارد دستور قانونی به عنوان تکلیف مشخص شده است و از آن جایی که تراضی اشخاص به خلاف قانون مؤثر نیست بنابراین مجمع عمومی نمی تواند مدت خدمت مدیران را بیش از دو سال قرار دهد و یا تابعیت شرکت را تغییر دهد زیرا قانون مدت خدمت مدیران را حداکثر دو سال قرار داده و مطابق ماده ۹۴ مقرر شده است و هیچ مجمع عمومی این اجازه را ندارد که تابعیت شرکت را تغییر دهد.

سایر وظایف مجمع

اکثر اوقات تشکیل مجمع عمومی فوق العاده نتیجه نیاز شرکت می باشد و توسط مدیران شرکت از سهامداران دعوت صورت می گیرد. در آگهی دعوت دستور مجمع عمومی ذکر می گردد تا سهامداران سهام متوجه شوند تشکیل این مجمع به چه منظور می باشد و موضوع آن چیست و در صورتی که مدارکی در اختیار دارند همراه خود بیاورند.این امکان وجود دارد که تشکیل مجمع عمومی حین تشکیل مجمع عمومی عادی باشد.

به این روش که مجمع عمومی هم ترازنامه را تصویب نماید  و هم اساسنامه را تغییر دهد . در این صورت باید دستور جلسه در آگهی ، در روزنامه کثیرالانتشاری که آگهی های شرکت در آن درج می شود بیان شده باشد.

حضور سهامدارانی که دربردارنده بیشتر از نصف سهام شرکت می باشند و حق رای دارند از الزامات و و ضروریات می باشد.

در صورتی که در اولین جلسه حد نصاب صورت نگرفت و اشخاص کافی  در شرکت حاضر نشدند همانند مجامع عمومی عادی برای بار دوم دعوت صورت می گیرد  و با حضور بیش از یک سوم سهامی که حق رأی دارند رسمیت می یابد و به اکثریت دو ثلث آراء تصمیم گیری خواهد نمود ، منوط بر این که در دعوت دوم نتیجه جلسه اول قید شده باشد.

در انتها خاطر نشان می شویم که متقاضیان محترم در صورت مواجه شدن با هر سوال و یا مسئله ای با مشاوران و کارشناسان ارزان ثبت تماس حاصل نمایید.

از همراهی شما عزیزان صمیمانه سپاسگزاریم.

به این مقاله امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط به این مقاله