کد اقتصادی چیست ؟

کداقتصادی

از آنجا که داشتن کد اقتصادی از اهمیت بسزایی برخوردار است ، در این مقاله با ارائه تعریف این کد، به شرح اهمیت و ضرورت داشتن کد اقتصادی می پردازیم و در نهایت مشخص می کنیم چه افرادی باید این کد را اخذ کرده باشند و مواردی که احتیاجی به ارائه یا داشتن این کد نیست را بر می شماریم.

در ادامه به نکات مهمی در خصوص اخذ کد اقتصادی خواهیم پرداخت .

موارد مورد مصرف اخذ کد اقتصادی

بازرگانان، شرکت ها و موسسات وظایف مهمی از جمله گرفتن کد اقتصادی را به عهده دارند. اخذ کد اقتصادی از این رو حائز اهمیت است که در مواردی نظیر بستن قراردادهای مهم تجاری و کاری، گرفتن کارت بازرگانی، انجام رتبه بندی شرکت و گرید بندی، شرکت در مناقصات و رقابت های شغلی و حرفه ای و مهمتر از همه در موقع پر کردن فرم اظهارنامه مالیاتی و ارسال آن ، داشتن آن ضروری قلمداد می شود.

  1. اخذ کارت بازرگانی.
  2.  شرکت در مزایده ها.
  3.  صدور فاکتور.
  4. باز کردن حساب در بانک.
  5. شرکت در مناقصات.
  6. اخذ قرارداد با شرکت ها دولتی.

کد اقتصادی چیست؟

کد اقتصادی ، متشکل از ۱۲ رقم است که همه اشخاص حقیقی و حقوقی مشغول به تولید کالا یا ارائه خدمات یک شماره منحصر به فرد دارند.

هدف از استفاده کد اقتصادی، شناسایی شخص، شرکت یا موسسه در واحد مالیاتی می باشد و کسب کد اقتصادی برای کلیه شرکت های ثبت شده، الزامی و ضروری می باشد.

پس از به ثبت رسیدن هر شرکت یا موسسه و انتشار آگهی تاسیس در روزنامه رسمی ، شرکت  2 ماه فرصت دارد در اداره مالیات حوزه مرتبط با آدرس شرکت یا موسسه ، پرونده ذیربط را تشکیل داده و اقدامات لازم جهت کسب کد اقتصادی را بعمل آورد.

کداقتصادی
دریافت کد اقتصادی

مزایای اخذ کد اقتصادی

  1. با اخذ کد اقتصادی از رقابت هایی که سالم نمی باشد جلوگیری می شود و زمینه جهت حمایت از فعالان اقتصادی ممکن می شود.
  2. اخذ مجوز جهت انجام کارهای بازرگانی و اخذ کارت بازرگانی از مزایای اخذ کد اقتصادی می باشد.
  3. داشتن کد اقتصادی جهت به انجام رساندن اموری اعم از مونتاژ، تولید، توزیع کالا، صادرات و واردات، توزیع کالا و کالاهای خدماتی به وسیله ی اشخاص حقوقی الزامی است.
  4. به منظور انجام امور مالیاتی و تشکیل پرونده مالیاتی اخذ کد اقتصادی الزامی و ضروری است.
  5. از مزایای دیگر اخذ کد اقتصادی می توان به کسب محوز جهت فعالیت های تجاری و پرداخت حقوق مکر و حیله ی دولت در چارچوب مالیات و جلوگیری از رقابت ها و تلاش های ناسالم می باشد.

مدارک مورد نیازجهت اخذ کد اقتصادی

مدارکی که در ذیل ذکر شده است را آماده و اسکن کنید و به مرجع ثبتی خود ارائه نمایید:

  1. رونوشت مدارک شناسایی برابر با اصل شده ی اعضا هیأت مدیره ارائه گردد.
  2. رونوشت مدارک شرکت شامل اساسنامه، شرکتناهمه، اظهارنامه و تقاضانامه ارائه گردد.
  3. دفترچه مربوطه کامل شود.
  4. گواهی امضاء از دفترخانه اسناد رسمی اخذ گردد.
  5. رونوشت سند مالکیت یا اجاره نامه محل فعالیت ارائه گردد.
  6. رونوشت پروانه بهره برداری یامجوزتأسیس ارائه گردد.
  7. پرداخت مالیات حق تمبربه اداره دارایی.
  8. کپی آگهی روزنامه رسمی و تغییرات آن.

چرا اخذ کد اقتصادی بسیار مهم و ضروری است؟

  1.  هنگامی که شرکت شما قصد دارد قراردادهای پرسودی با شرکت های کوچک یا بزرگ منعقد کند، مشاهده می کند که این شرکت ها از آن کد اقتصادی اش را مطالبه می کنند و درصورتی که قادر به ارائه این کد نباشید، آنها قطعا از بستن قرارداد با شما صرف نظر کرده و از آنجا که رقبای شما در پی بهره بردن از چنین فرصت هایی هستند، مشتریان شما را جلب کرده و شما متحمل ضررهای زیادی می گردید.
  2.  تقریبا هدف اکثر شرکت ها مشارکت فعال و رقابت در عرصه های مختلف تجارت می باشد و شرکت در مناقصات و مزایده ها یکی از برجسته ترین عرصه های رقابت برای شرکت ها محسوب می شود. اخذ گرید و رتبه بندی شرکت جهت مشارکت در مناقصات و مزایده های پرسود بی شمار بسیار هائز اهمیت می باشد. بدین مفهوم که نهاد برگذار کننده مناقصه یا مزایده تنها هنگامی به شما اجازه می دهد که در مناقصه یا مزایده شرکت نمایید و سابقه کار و بسته قیمت پیشنهادی تان را ارائه دهید که گرید شرکت را اخذ کرده باشید و پیش نیاز انجام مراحل رتبه بندی و کسب گرید شرکت، این است که از قبل کد اقتصادی مختص شرکت خود ر ا  اخذ کرده باشید.
  3. در موارد فراوانی ، بازرگانان و شرکت ها ناچار به انجام صادرات و واردات هستند تا به کسب و کار حرفه ای خود و کسب سود بپردازند و در چنین مواردی داشتن کارت بازرگانی الزامی بوده و قبل از هر کاری گرفتن کد اقتصادی جهت ارائه درخواست کارت بازرگانی ضروری می باشد.
  4. بیراه نیست اگر بگوییم عمده ترین علت گرفتن کد اقتصادی، این است که از بروز دردسرها و مسائل مالیاتی جلوگیری بعمل آورد.

همان گونه که اطلاع دارید تمامی اشخاص ، بازگانان و شرکت ها و موسسات شاغل در کشورمان بر اساس قانون ملزم به ایفای وظایف مالیتی خود در مدت زمان از پیش مشخص شده هستند تا ضمن اجتناب از مسائل مالیاتی ، مشمول برخورداری از بعضی از معافیت های مالیاتی قانونی شوند.

پر کردن اظهارنامه مالیاتی و ارسال آن مطابق قوانین و مقررات در مدت زمان مشخص، یکی از مهمترین وظایف و تکالیف مالیاتی به شمار می رود. هم اکنون جهت ارائه اظهارنامه مالیاتی سالانه فرصتی در نظر گرفته شده است : پایان خردادماه سال بعد ، حداکثر زمان مقرر شده برای اشخاص حقیقی می باشد و پایان تیرماه سال بعد ، حداکثر مدت زمان مقرر شده برای اشخاص حقوقی می باشد.

درج کد اقتصادی یکی از مهمترین و حیاتی ترین اطلاعاتی است که در سایت اداره مالیات و فرم های مرتبط باید ذکر شود تا بتوانید اظهارنامه مالیاتی تان را کامل و با موفقیت ارائه دهید و چنانچه این کد را اخذ نکرده باشید مجاز به ارسال اظهارنامه مالیاتی نخواهید بود و متعاقبا مشمول برخورداری از معافیت های مالیاتی نمی گردید ضمن اینکه به احتمال زیاد محاسبه مالیات شما به شکل علی الراس صورت می گیرد که احتمالا در مقایسه با مبلغ واقعی مالیاتی ، خیلی بیشتر خواهد بود.

افرادی حائز شرایط لازم جهت اخذ کد اقتصادی می باشند که از جمله اشخاص حقوقی شاغل در امر توزیع هر نوع کالا و ارائه کارها امور خدماتی، تولیدی، مونتاژ و واردات و صادرات محسوب  شوند و نیز همه اشخاص حقیقی شاغل در فعالیت های مذکور که مجوز کسب و کار را از مراجع ذیصلاح کسب کرده یا مکانی جهت امور تجاری در اختیار دارند.

از جمله علل ضروری کد اقتصادی جهت امور مهم تجاری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. انتشار فاکتور رسمی.
  2. کسب کارت بازرگانی.
  3. رتبه بندی و دریافت گرید.
  4. شرکت در مناقصات و مزایده ها.
  5. انعقاد قرارداد با شرکتهای دولتی.
  6. بستن قرارداد با شرکت های خصوصی حرفه ای.

در چه مواردی نیازی به اخذ کد اقتصادی وجود ندارد؟

  1. مساجد، تکایا و حسینه ها از گرفتن کد اقتصادی مستثنی می باشند.
  2. اشخاص حقیقی که مشغول فعالیت هنری هستند که شامل فیلم سازی و فعالیت های مرتبط، طراحی، خطاطی، نقاشی، ترجمه ی کتاب، گرافیک، ویراستاری و نویسندگی می گردد.

در انتها خاطر نشان می شویم که متقاضیان محترم در صورت مواجه شدن با هر سوال و مسئله ای می توانند با مشاوران و کارشناسان ارزان ثبت در ارتباط باشند.

به این مقاله امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *




Enter Captcha Here :