ثبت شرکت دلالی و حق العملکاری

شرکت دلالی و ثبت آن

در این متن به تشریح نحوه ثبت شرکت دلالی و حق العملکاری پرداختیم تا راهنمای مناسب شما در راه ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها باشد. بهتر است در ادامه همراه ما باشید.

منظور از دلال کیست؟

دلال می تواند شخص حقیقی یا حقوقی باشد که با اخذ دستمزد یا اجرت واسطه انجام معامله ای می شود و یا طرف معامله و قرارداد را جستجو و پیدا می کند. قوانین دلالی بی شباهت به قوانین وکالت نیست و البته دلال می تواند در موضوعات مختلف و برای اشخاص مختلف دلالی انجام دهد و خودش نیز مستقلاً تجارت کند.
به علاوه وی می تواند در یک رشته واحد نیز برای چند طرف معامله دلالی کند او مسئول اشیا و اسنادی است که به او سپرده می شود لیکن در مورد ارزش یا کیفیت اجناس مورد معامله تعهدی نخواهد داشت.

ثبت شرکت دلالی و حق العملکاری

اگر دلالی در معامله ای سهیم و ذینفع باشد یعنی در حین دلالی تجارت نیز بکند و از خسارتی که بر اثر معامله به طرفین ممکن است وارد شود آگاهی داشته باشد ولی آنها را مطلع نکند مسئول جبران خسارت احتمالي خواهد بود.

مضافاً اينکه  دلال با آمر متضامناَ مسئول اجراي تعهدات مي باشد. قانون تجارت ايران می گوید که دلال اجازه تجارت نيز دارد  اما  دلال در بسياري از کشورها حق تجارت و دخالت در نفس معامله را ندارد. بنابر قانون تجارت ایران که برای دلال حق تجارت قائل شده است ، ثبت شرکت در حوزه دلالی و حق العملکاری امکانپذیر است.

ثبت شرکت دلالی و حق العملکاری
ثبت شرکت دلالی و حق العملکاری

دلالی، عمل تجاری مستقل

بر طبق قانون تجارت هر قسم عمليات دلالي، تجاري شمرده مي‌شود بنابراين از آنجايي که هر قسم عمليات دلالي جزو معاملات تجاري اصلي است و معاملات تجاري اصلي با يک مرتبه انجام گرفتن نيز مصداق پيدا مي کند، اگر شخصي حتي يک بار در معامله‌اي واسطه‌گري کند، عمل وي دلالي و معامله او تجاري است اما تاجر شناخته نمي‌شود؛ زيرا در عمل تجاري دلالي، استمرار و ادامه، شرط لازم اين شغل است و با وصف استمرار، وساطت چه در معاملات منقول و چه در معاملات غيرمنقول به عنوان شغل تجاري محسوب مي‌شود.
اگرچه همانطور که گفتیم دلالی بی شباهت به وکالت و نمایندگی نیست و لی در قانون تجارت دلالی عمل تجاری مستقلی محسوب می شود.بنابراين دلال به هيچ وجه نماينده يا حق‌العمل کار محسوب نمي‌شود؛ هر چند که دلالي، نمايندگي و حق‌العمل کاري به صورت توامان منافاتی ندارد .

با توجه به اين تعريف دلال کسي است که طرفين معامله را به يکديگر نزديک و معرفي کرده، شرايط و خصوصيات معامله را براي طرفين تشريح کرده و سعي مي‌کند با تطبيق منافع طرفين، معامله را به اصطلاح جوش بدهد و بعضي اوقات در تنظيم سند معامله نيز همکاري مي‌کند.

تعريف مندرج در قانون تجارت ایران با تعريفي که در قانون تعهدات سوئيس آمده، منطبق است. با توجه به تعريف فوق، دلال واسطه‌اي است که سعي و عمل وي بر عقد قراردادی  است که دو طرف تمايل به انعقاد آن را دارند.

بر اين مبنا مي‌توان گفت که عمل دلال نمايندگي به ازای عمل مادي است نه عمل قانوني؛ که چنانچه تلاش وي منجر به انعقاد عقد شود، مستحق اجرت مي‌شود.جهت ثبت شرکت دلالی و حق العملکاری کارشناسان ارزان ثبت در خدمت شما می باشند .

رسميت دلال

رسميت دلال با اخذ پروانه دلالي از مراجع دولتي است. اخذ پروانه دلالي براي فعاليت هاي ذيل الزامي است:

  • دلالان بيمه که امور واسطه گري بين بيمه گران و بيمه گزاران را بر عهده دارند.
  • دلالان امور دريايي که ترانزیت کالاهاي بازرگانی بوسيله کشتي با وساطت آنان انجام مي گيرد.
  • دلالان بورس که در کارگزاری ها واسطه معرفي طرفين معامله هستند بدون اينکه در انجام معامله مداخله نمايند.

برای ثبت شرکت دلالی وحق العملکاری تنها با یک تماس و ارائه مدارک مربوط به خود و شرکای خود می توانید از کارشناسی و مشاوره رایگان موسسه ارزان ثبت بهره ببرید. همین الان با ما تماس بگیرید.

3/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *