تشکیل پرونده دارایی یا همان تشکیل پرونده مالیاتی به معنی معرفی خود به سازمان امور مالیاتی به عوان مالک یا موسس یک شرکت است .این معرفی به معنای همکاری در پرداخت مالیات اشخاص حقوقی به دولت می باشد. برای انجام امور مربوط به تشکیل پرونده مالیاتی پس از ثبت شرکت بهتر است در ادامه متن همراه ما باشید. نکات مهمی را به شما ارائه خواهیم کرد.
بعد از ثبت شرکت چه کاری باید انجام داد؟ فرض کنید که امروز امور مربوط به ثبت شرکت کامل انجام شده و کلیه اسناد مدارک شرکت در دست شماست. شما باید کارهای زیر را انجام دهید تا کارهای اولیه شرکت شما تمام شده باشد.
تشکیل پرونده مالیاتی بنا به دلایل ذیل الزامی است:
تمامی شرکتها و اشخاص حقوقی قانوناً موظفند که بعد از تاسیس شرکت با مراجعه به اداره امور مالیاتی ، تشکیل پرونده دارایی دهند یا تشکیل پرونده مالیاتی و ابطال تمبر سرمایه معادل دو در هزار سرمایه شرکت را انجام داده و مبلغ معادلش را پرداخت کنند ، در غیر این صورت جریمه مالیاتی می شوند که دو برابر مبلغ اولیه است .به بیانی دیگر، در صورت عدم تشکیل پرونده و پرداخت حق التمبر دارایی ، به جای 2 در هزار، معادل 6 در هزار سرمایه ثبت شده شرکت باید واریز شود .
طبق مقررات مربوطه، شرکت تا 2 ماه پس از تأسیس زمان دارد تا به تشکیل پرونده دارایی و پرداخت مالیات سرمایه بپردازد . در واقع تشکیل پرونده دارایی به معنای آن است که شرکت به اداره مالیات اعلام نماید که چنین شرکتی تأسیس شده است.
به منظور تعیین حوزه مالیاتی و تشکیل پرونده دارایی باید به نزدیکترین حوزه مالیاتی به آدرس ثبتی شرکت مراجعه کنید کد پستی شرکت با آدرس اعلامی حتما باید مطابقت داشته باشد بهتر است از اداره پست محل تاییدیه کد پستی گرفته شود . تشکیل پرونده دارایی اولین اقدام پس از ثبت شرکت و مهم ترین آن است.
تشکیل پرونده دارایی
دولت برای اشخاص حقوقی فرصت 2 ماه در نظر گرفته شده است که بتواند تشکیل پرونده را در اداره دارایی انجام دهد . باید این نکته توجه شود که شرکتی که کد اقتصادی نداشته باشد این امکان برای آن وجود ندارد که کد اقتصادی را اخذ نماید . شرکتی که کداقتصادی نداشته باشد امکان فعالیت ندارد . هم چنین این امکان وجود ندارد که حتی اظهارنامه مالیاتی را ارائه دهید .
آخر اینکه چنانچه شرکت برای تشکیل پرونده مالیاتی در زمان مقرر، اقدام نکند به موجب قانون سازمان مالیات و دارایی مرتکب جرم شده است.
در واقع، تشکیل پرونده مالیاتی به معنای آن است که شرکت به سازمان امور مالیاتی اعلام نماید که چنین شرکتی تاسیس شده و طبق قانون دو در هزار سرمایه شرکت را پرداخت نماید.
در غیر این صورت مشمول جریمه مالیاتی دو برابر مبلغ اولیه خواهد شد. به عبارت دیگر در صورت عدم تشکیل پرونده و پرداخت حق التمبر دارایی ظرف دو ماه ، به جای 2 در هزار ، معادل 6 در هزار سرمایه ثبت شده باید پرداخت نمایید.
لازم به ذکر است بر اساس طرح جامع مالیاتی، اداره کل مالیات بر درآمد ( عملکرد ) پس از تکمیل و تشکیل پرونده، جهت ارائه مفاصا حساب مالیاتی، از اداره کل مالیات بر ارزش افزوده استعلام می کند. لذا در اداره کل مالیات بر ارزش افزوده نیز می بایست برای تشکیل پرونده اقدام نمایید.
در جهت مشخص کردن حوزه مالیات خود باید به نزدیکترین اداره امور مالیاتی خود مراجعه نمایید ابتدا در جهت ارائه آدرس دقیق محل فعالیت کدپستی را از اداره پست نیز اخذ نمایید . سپس اقدام به درخواست کد اقتصادی نمایید . که باید مدارکی را نیز برای اخذ آن ارسال نمایید.
روش های رسیدگی به مالیات اشخاص حقوقی
الف) رسیدگی از طریق دفاتر مالیاتی یا دفاتر پلمپ چنانچه در موعد فراخوانی اظهارنامه های مالیاتی مودیان مالیاتی لیست هزینه ها و درآمدشاان را باظهارنامه ارائه کنند رسیدگی به بحث مالیاتی از طریق دفاتر پلمپ انجام می شود. ب) رسیدگی از طریق علی الراس دارایی چنانچه شرکت ها یا اشخاص حقوقی در مواعد مقرر اظهار نامه مالیاتی ارائه نکنند و مدت مقرر قانونی منقضی شود مشمول جریمه علی الراس دارایی میشوند .
ارزان ثبت جهت انجام کلیه امور مالیاتی شرکت ها ، من جمله تشکیل پرونده مالیاتی ، تشکیل رونده دارایی ، تنظیم اظهارنامه مالیاتی شرکت ها ، اخذ دفاتر قانونی ، اخذ گواهی ارزش افزوده ، اخذ کد اقتصادی در خدمت هموطنان عزیز است